HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na 1 liralık dava açtı

Kahramanmaraşlı Arif Gedemenli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na 1 liralık dava açtı

Kahramanmaraş’ta yaşayan Arif Gedemenli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, partisinin Ankara'da yapılan olağan kongresinde Cumhurbaşkanına hitaben yaptığı konuşma nedeniyle 1 liralık dava açtı.

Stajyer avukat olduğu halde davayı bir vatandaş ve bir seçmen olarak açtığını kaydeden Arif Gedemenli; “Gittikçe dozunu arttırarak küfür ve hakaret siyasetini sürdürüyor. Daha önce de belediye başkanlarına, bakanlara, başbakana yaptığı hakaretlerden mahkum olmuş ve tazminat ödemişti. Bu tazminatlar ve mahkumiyetler üslubunu değiştirmeye yetmedi. Hatta onu tahrik etti. Bu sebepten dolayı toplumun, yani seçmenlerin seçtiklerine sahip çıkarak; siyasetteki üslup seviyesini düşmesine engel olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Ticari kaygı gütmediği için sembolik dava açtığını dile getiren Gedemenli, “Bir vatandaş ve seçmen olarak vazifemi yaptığımı düşünüyorum. Bence bu davaların sayısı, hızla artmalı ve yaygınlaşmalı. Toplum olarak seçtiklerimize sahip çıkmalı ve siyasetin seviyesini korumalıyız” ifadelerini kullandı.

KURULTAYDA BÖYLE ELEŞTİRMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı kurultay konuşmasında başkanlık sistemini eleştirmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'diktatör' şeklinde bir benzetmede bulununca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve beraberindekiler kongreyi terk etmişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 35. Olağan Kurultay 16 Ocak Cumartesi günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşmişti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirmişti.Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:''Cumhurbaşkanlarının tarafsızlıkla görev yapacağına dair ‘namusu ve şerefi’ üzerine yemin ederler. Dün yine bize sataşmış. Diktatör bozuntusu olan adam. Şimdi ben yine hatırlatıyorum, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Tarafsızlığını korumazsan her gün, her dakika, her saniye namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım. Soruyorum, sen, namus ve şereften neyi anlıyorsun? Sen bu yemini niye ettin? Bütün milletin önünde yemin ettin namusun ve şerefin üzerine, tarafsız davranacağına. Ya tarafsızlığını adam gibi korursun ya da bu lafları ağırlaştırarak devam ettireceğim, ta ki seni susturuncaya kadar. Sen bir de dindar geçiniyorsun, ona göre sadece o dindar, başkalarının dini imanı yok. Sen namus ve şerefini çöp sepetine atabilir misin? Ya tarafsızlığını koruyacaksın ya ben bu lafları edeceğim. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir, hiçbir sorunum yok, ben de cevabını veririm, takdir millete ait. Ama namusu ve şerefi üzerine tarafsızlık yemini etmiş birisi tarafsızlığını bozarsa ona namus ve şerefin ne olduğunu ben hatırlatırım.”

KILIÇDAROĞLU'NA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında re'sen soruşturma başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı parlamenter büro tarafından hakaret suçlamasıyla yürütülecek soruşturma sonucu suç unsuruna rastlanırsa hazırlanacak fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek.

CHP’nin Kılıçdaroğlu’na soruşturmaya ilk tepkisi: Evet, Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhrubaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği “"Diktatör bozuntusu olan olan adam. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?” sözlerine ilişkin soruşturma açılmasına “Evet, Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var!” diyerek tepki göstermişti.

Tezcan'ın, Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesini hatırlattığı konuşması;

TCK’daki kanun, namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği Cumhurbaşkanını korumak için düzenlenmiştir. Önüne gelene hakaret eden, milletiyle kavga eden, aydınlara “hain” diyen, gençlerine “çapulcu” diyen, gazeteciye “tasmalısınız” imasında bulunan, kendi vatandaşını mezheplerine göre ayıran, etnik köken ayrımcılığı yapan, ötekileştiren, milletin birleştirici unsuru olma özelliğinden kopmuş Cumhurbaşkanı’nı korumak için konmuş bir hüküm değil. Bir korku toplumu yaratılmaya çalışıyorlar.

Namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş bir Cumhurbaşkanının yeminine sadık olmasını bekliyoruz. Tarafsızlık yeminidir bu. Kendi ifadesidir “tarafsız değilim.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler