HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ sloganıyla sokağa çıkıyor: İlk durak Adana

CHP, başkanlık sistemine tepkisini meydanlarda gösterecek. Bu amaçla, "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz" mitingleri düzenlenecek.

CHP, ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ sloganıyla sokağa çıkıyor: İlk durak Adana

HDP’li vekillerin ve Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasının ardından bir bildiri yayınlayan CHP, 3 Aralık’ta Adana’da yapılacak ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ mitingiyle sokağa çıkacaklarını belirtti.

CHP, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri ve HDP’li vekillerin tutuklanması, darbe girişiminin ardından yapılan uygulamalar ve basın üzerindeki artan baskıları eleştirdiği bildirisi sonrası ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ sloganıyla mitingler düzenleyeceğini duyurmuştu.

CHP’nin bildirisindeyse eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dahil 10 HDP’li vekilin tutuklanmasıyla ilgili “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa ve AYM içtihatlarına aykırıdır” denmişti.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda gazetenin dokuz yazar ve yöneticisinin tutuklanmasına da değinilirken, “Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Tutuklu gazetecilerin tamamı serbest bırakılmalıdır” ifadeleri kullanılmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bugün düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası partisinin sokakta da mücadeleyi sürdüreceğini belirtip, “Bu kapsamda 3 Aralık’ta Adana’da Türkiye’yi böldürmeyeceğiz mitingi yapacağız” dedi.

Konuşmasında, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Türkiye’nin değişik bir atmosfere büründüğünü söyleyen Koç, şöyle devam etti: “Demagoji yapılmasın, iktidar yetkilileri saptırmasın. Darbenin sorumluları kimse yakalanıp mutlaka adaletin karşısına çıkarılmalı. Bizim sorduğumuz şu: Türkiye 15 Temmuz’a nasıl geldi? Bunun yolu taşları nasıl döşendi? Kimlerin siyasi çıkarı ve beklentisiyle döşendi? Sorduğumuzda çıt yok… Sorular çok açık. Bu siyasi hataları kimler yaptı? CHP diye duyar diye duyuyorum.”

‘Tüm insanlarımızı tavır almaya çağırıyoruz’

Türkiye’nin kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldiğini belirten Koç, “Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar gelmesini istemeyen tüm yurtsever insanlarımız. Hukuk devletinin yok edilerek adaletin birkaç kişinin iki dudağı arasında hapsedilmesinin toplumu çökerteceğini gören tüm insanlarımızı tavır almaya çağırıyoruz. Biz üzerimize düşen siyasi mücadeleyi parlamentoda yapacağız. Ne pahasına olursa olsun yapacağız. Tavır alın, susmayın, korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldik” diye konuştu.

‘Ne oldu da bu muhalefet partisi bu pozisyona sürüklendi?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı, başından beri ‘başkanlık sistemi’ne destek veren MHP’yi de şu sözlerle eleştirdi: “Sorun Türkiye’nin çözülmemesi sorunudur. Sorun, Cumhuriyet’i sonlandırmak isteyenlere karşı direnme sorunudur. İktidar partisine bu yolda adım atmalarını kolaylaştıran üçüncü muhalefet partisine şu soruyu sormak gerekiyor. Başından beri karşı çıkan bu muhalefet partisi ne oldu da bu pozisyona sürüklendiler. Ne oldu? Bu soruyu sormak hakkımız.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler