HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den duble yol sorusu: 45 milyar liralık zarar için soruşturma açıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,duble yolların yapımında 45 milyar TL'lik zarar oluştuğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Duble yolların yaklaşık yüzde 80'inin 2-3 yıllık dayanıklılıkta kaplamadan yapılmasının gerekçesi nedir?

Duble yolların yüzde 80'inin en fazla 3 yıllık ömürde yapılmaları nedeniyle son 12 yıllık dilimde en az yaklaşık 45 Milyar TL kamu aleyhine zarar oluşmuştur. Övünülen duble yol başarısının arkasında yatan 45 Milyar TL'lik zarar için soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır?

Duble yolların yapımındaki 45 Milyar TL'lik zarar ile tüm şehirler arasındaki ulaşımı sağlamak için Almanya'daki BAHN demiryolu sistemi yapılamaz mıydı? BAHN demiryolu sisteminin ülkemize uyarlanması durumunda maliyeti ne olacaktır? Bu sisteme dair planlama yapılmış mıdır?

Son 12 yıllık dönemde sathı 2-3 yıl dayanıklı yani kısa ömürlü kaplamadan yapılan 16 bin 181 kilometrelik yol yapımı için kamu kaynakları zarara uğratılarak 45 Milyar TL'lik kaynak hangi firmalara ne kadar tutarlarda aktarılmıştır?

Duble yol yapım işi verilen şirketlerden hangileri daha sonra onarım işlerini almışlardır? Onarım işlerine ne kadar ödenmiştir?"

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler