HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den Soylu iddiası: Damatla arasında gerilim var

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji Bakanı Berat Albayrak arasında bir gerilim yaşandığı iddiasında bulunarak, "Deniyor ki damatla arasında kavga var. Demek ki bakan bu kavgadan bir hasar almış. Bu hasarı onarmak ve bir sicil affına maruz kalmak için ana muhalefet liderine böyle maganda ağzıyla konuşmak belki ona bu affı sağlar ama İçişleri Bakanının kamu vicdanındaki yeri yerle yeksan olmuştur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine yanıt verdi. Bakan Soylu’nun sözleriyle ilgili dava açıldığını belirten Altay, ahlaki boyutu ise halka bıraktıklarını belirterek şunları söyledi, “Siyasette sert eleştiri hatta bir parça yaralayıcı sözler olur ama siyasette haksızlık, küstahlık, densizlik, edepsizlik olmaz. Devletin bir bakanının o bakanlığın imtiyazıyla densizlik yapması demokrasilerde kabul edilebilir değildir.”

Devleti siper alarak yapılan tehdide pabuç bırakmayacaklarını belirten Altay, “Ama bunu yaparken devletle kavga etmeyeceğiz. Onlar devleti önlerine siper alarak bize attıkları her kurşuna karşı yine demokrasiye yine her şeye rağmen çürümüş olsa bile yargıya güveneceğiz” dedi.

Soylu’ya Türkçe cevap vermeyi kendine zul saydığını ifade eden Altay Fransızca bir söz söyledi. Altay, “Pişman olduğuna eminim. Siyasette bu tarz bu kadar tehdit, şantaj, kaba hakaret içeren hadsiz ifadeleri kullananlar şöyle bir terimle tanımlanır. Diarrhe orale… Yanisine millet baksın…” dedi.
Altay’ın Fransızca sözlerinin “ağız ishali” anlamına geldiği öğrenildi.

ALBAYRAK-SOYLU ARASINDA GERİLİM İDDİASI

Süleyman Soylu’nun daha önce iktidarı eleştiren ağır sözlerine gönderme yapan CHP’li Altay, böyle adamların devlette önemli pozisyonlara gelmemesi gerektiğini söyledi. Soylu ile Enerji Bakanı Berat Albayrak arasında sorun olduğu iddiasını gündeme getiren Altay, “Deniyor ki damatla arasında kavga var. Demek ki bakan bu kavgadan bir hasar almış. Bu hasarı onarmak ve bir sicil affına maruz kalmak için ana muhalefet liderine böyle maganda ağzıyla konuşmak belki ona bu affı sağlar ama İçişleri Bakanının kamu vicdanındaki yeri yerle yeksan olmuştur” dedi.

CHP’li Altay Ataşehir Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılmasını da “hukuk skandalı” olarak nitelendirdi, “Sudan gerekçelerle iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırmak CHP’ye yönelik kin ve intikam projesidir” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler