HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li adaya silahlı saldırı

CHP'li adaya silahlı saldırı

Bir etkinliğe katılmak için salı sabahı saat 09.00'da bir restorana giden CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'e silahla ateş edildi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Avukat Elif Doğan Türkmen'in merkez Çukurova ilçesinde bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına giderken, bir araçtan açılan ateş sonucu dizlerinden yaralandığını söyledi. Büyük, hastaneye kaldırılan Türkmen'in hayati tehlikesinin olmadığını belirtti.

Doğan Haber Ajansı, Elif Doğan Türkmen'in her iki bacağının diz altında 3 kurşun yarası saptandığını bildirdi.

[Fotoğraf: AA Arşiv]Elif Doğan Türkmen

Türkmen yaptığı ilk açıklamada, "Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi. Saldırıyı abartmayın" dedi.

Vali: Siyasi boyutu yok

Adana Valisi Büyük, saldırıda kullanılan ve kiralık olduğu belirlenen aracın terk edilmiş halde bulunduğunu; zanlıların da arandığını açıkladı.

Vali Büyük, olayın zanlılarından birinin Ali Fuat E. olduğunu belirtti. Saldırının siyasi boyutunun olmadığını söyleyen Büyük, ön değerlendirmelerine göre olayın avukat-müvekkil ilişkisinden kaynaklandığını ifade etti.

Saldırıda kullanılan arabayı kiralayan zanlı Ali Fuat E. Avukat Türkmen'in milletvekili adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından Türkmen'in kendisini dolandırdığını iddia etmişti. Ancak Türkmen hakkında dolandırıcılık iddiasıyla açılmış herhangi bir davanın olmadığı; Elibol'un da bir dolandırıcılık davasından ceza aldığı ortaya çıkmıştı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve HDP Adana İl Örgütü saldırıyı kınadı.

AK Parti adayı bıçaklanmıştı

Cumartesi günü de AK Parti Adana Milletvekili Adayı Ramazan Demir, seçim çalışmaları sırasında uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanmıştı. Demir'in hayati tehlikesi bulunmuyor.

Demir'i 3 bıçak darbesiyle yaraladığı iddiasıyla yakalanan 31 yaşındaki Faruk S. tutuklandı. 22 yaşındaki Muhammet F. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA ve DHA

aljazeeraturk

Kalp krizi geçiren sürücüye gaz

Irak'tan Carter'a 'irade' yanıtı

Erdoğan'dan New York Times'a: Sen bir gazetesin, haddini bileceksin

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler