HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Elif Doğan Türkmen hakkında son dakika gelişmesi! İstifa etti

CHP ile ilgili bir son dakika haberi geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediği Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, TBMM divan üyeliğinden istifa etti.

CHP'li Elif Doğan Türkmen hakkında son dakika gelişmesi! İstifa etti

CHP'de son günlerin en tartışılan isimlerinden biri olan Elif Doğan Türkmen, 'Partimin kararına uyarım' sözlerinin ardından, gelen son dakika haberine göre bugün istifa etti.

KILIÇDAROĞLU ELİF DOĞAN TÜRKMEN'İN İSTİFASINI NEDEN İSTEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milyonluk haberleşme faturasıyla gündeme gelen CHP'li Elif Doğan Türkmen'in divan üyeliğinden istifasını istemiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da "CHP kamu vicdanını rahatsız edecek bir durumun içinde olmaz. Sayın milletvekilinin de gereğini yapacağını görüyoruz" demişti.

SESSİZLİĞİNİ BOZMUŞTU

Bir televizyon programına katılan Türkmen, 1 milyonu aşan fatura için çok büyük bölümünün seçmene gönderdiği mektuplardan kaynaklandığını söylemişti.

Türkmen, "Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü" için mesaj vermek istediğini, SMS bile kullanmayan insanlar olduğunu bu nedenle 1 milyondan fazla seçmene 'teröre hayır' içerikli mektup gönderdiğini söyledi. Türkmen şöyle konuştu: "Ben Adana milletvekiliyim. Ve insanlarıma Adana'daki seçmenlerime bunları söylemişim. Çok yanlış şeyler konuşuluyor. Ben Kasım 2015'ten beri divan üyesiyim. Bu iki mektubu gönderdim. Bu gönderdiğim mektubun içeriğinin sonuna kadar arkasındayım. Bir Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili seçmenlerine teröre hayır demeyecekse ne diyecek. Biz bu mektupları gönderdiğimize hiç kimse bunlar bu rakam olur demedi. Ben gerçeği söylüyorum. Büyük bir kısmı mektup parası. Asıl rakam mektup. 1 milyonun biraz üzerinde mektup gönderdim.Biz bu işlemleri yaptık. Bu işlemleri yaptığımızda da bana bu rakamlar daha sonra söylendi. Ben yaptığımın arkasındayım. Yanlış olduğunu düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan da seçimler öncesi mektup göndermiş. Sayın Cumhurbaşkanımız gönderiyor, sayın Davutoğlu gönderiyor. Çok güzel haberler oluyor. Elif Doğan Türkmen gönderirse kıyamet kopuyor. Burada resmen benim üzerimde linç kampanyası yürütülüyor." demişti.

CHP'DEN İSTİFA EDEN ELİF DOĞAN TÜRKMEN KİMDİR?

1962 Adana Doğumlu Av.Elif Doğan Türkmen,ilk ,orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam etmektedir. Köklü bir sosyal demokrat geçmişe sahip olan Av.Elif Doğan Türkmen, SODEP üyeliği, SHP İl Kadın Kolları'nın kurucu üyeliğinin yanı sıra CHP'nin ikinci kez kurulması ile birlikte CHP'ye geçerek CHP'de şuan görev yaptığı seçim ve hukuk komisyonu gibi bir çok komisyonda görev almış, 1994-1999 yılları arasında CHP Belediye üyeliği yapmıştır. Adana'da ilklere imza atan Türkmen,İŞKAD olarak "Geleceğin Lider Kadınları"projesiile AB hibe programından ilk kez fon kazanılmasını sağladı.


En Çok Aranan Haberler