HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li eski meclis üyesi Danyal Gözcü'ye silahlı saldırı

CHP'li eski belediye meclis üyesi 44 yaşındaki Danyal Gözcü, sokak ortasında başından vurularak ağır yaralandı. Saldırı anı iş yerlerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Sivil polislerin kaçarken yakaladığı saldırgan 38 yaşındaki Ferhat Ballı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan ile Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker için de ölüm tehditleri savurdu.

Olay saat 14.00 sıralarında Çankaya Mahallesi 111 Sokak'ta meydana geldi. Bir arkadaşıyla yolda yürüyen Danyal Gözcü'nün yanına yaklaşan kar maskeli bir kişi tabancayla ateş açtı. Başından yaralanan Gözcü, olay yerine çağrılan ambulansla götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kaçan şüpheli ise bölgede görev yapan sivil polislerin takibi sonucu yakalandı.

Yakalandıktan sonra "Vatanı satıyorlar, Belediyeyi satıyorlar. Macit Özcan'ı da vuracağım, Ali Ekber Asker'i de vuracağım. Macit Özcan kaldırımları satıyor. Memleketi sattıkları için vurdum" diyerek tehditler savuran Ferhat Ballı, Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

YAKINLARI HASTANEYE KOŞTU

Ağır yaralanan Danyal Gözcü'nün vurulduğunu duyan yakınları, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda CHP'li, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne akın etti. Başkan Özcan, hastane yetkililerinden Danyal Gözcü'nün sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

BÜFE KAVGASI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Danyal Gözcü'nün bir yıl önce Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, Mustafa Kemal Bulvarı, Mersin Forum yakınlarına yerleştirilen bir büfeyi kiraladığı daha sonra da tadilat yaparak başka birine kiraya verdiği ileri sürüldü.

Bu nedenle Danyal Gözcü ile çevredeki büfeciler arasında husumet oluştuğu, büfeyi kiraladığı kadın işletmecinin de daha önce saldırıya uğradığı anlaşıldı. Bu gelişmeler nedeniyle Gözcü'nün ölümle tehdit edildiği de ileri sürüldü.

VURULMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan bir iş yerlerinin güvenlik kamerasınca saldırı anı saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerine göre, arkadaşı ile yürüyen Danyal Gözcü'nün arkasından yaklaşan kar maskeli saldırgan Ferhat Ballı, tabanca ile bir el ateş ettikten sonra kaçıyor.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler