HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’li Meclis üyelerinden Şimşek’e suç duyurusu

Mersin Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri, kendisinden rüşvet istediklerini iddia eden MEŞTİ işletici firması Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin'de uzun süredir devam eden ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan yeni otogarla ilgili yaşanan sorun, bugün Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyelerinin suç duyurusuyla yeni bir boyut kazandı.

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi (MEŞTİ) işletici firması Şimşek Grup Başkanı Halit Şimşek'in, geçen hafta gazetelere yaptığı açıklamada, CHP'li meclis üyelerinin kendisinden otogarın kira ödeme tarihlerindeki düzenlemeyle ilgili başvurusunun Meclis'te kabul edilmesi karşılığında rüşvet istedikleri iddiasını yargıya taşıyan CHP'li üyeler, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Öğleden sonra Mersin Adliyesi'ne gelen CHP'li meclis üyeleri, adliye bahçesinde İl Başkanı Özyiğit ile birlikte açıklama yaptılar. Meclis üyeleri adına konuşan İl Başkanı Özyiğit, Mersin'de uzun bir süredir yaşanan otogar sorununun, 7 Haziran'da yapılan genel seçim öncesinde göstermelik biçimde çözüme kavuşturulduğu görüntüsü verildiğini öne sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunun devam edeceği noktasındaki düşüncelerini dile getirdiklerini, sorunun en başından bu yana mağdur olan gerek esnaf gerekse ihaleyi alan kesim adına açıklamalarda bulunduklarını aktaran Özyiğit, CHP olarak Mersin'in yararına olan her şeyin arkasında duracaklarını da ifade ettiklerini söyledi. Özyiğit, "Ancak grupta yaptığımız görüşmede, kısa bir sürede önümüze gelen bu dosyada yaptığımız değerlendirmede, ‘eğer siz onay verirseniz Meclis'e gelecek' gibi hiç de gerek olmayan, bir konu Meclis'e gelmesi gerekiyorsa gelir, orada değerlendirilir, gelmesi gerekmiyorsa da gelmez” dedi.

"OLAYIN CHP'YE İHALE EDİLMEYE ÇALIŞILMASI MANİDAR”

Dosyada, ihaleyi hazırlayan tarafın başlangıç tarihini hatalı olarak belirleyen tarafın Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Özyiğit, "Dolayısıyla burada bir düzeltme yapılması gerekiyorsa Büyükşehir Belediyesi'nin bunu kolaylıkla yapacağını, bizim bu konuda sorumluluk almak istemediğimizi ifade ettik. Konunun Meclis'i ilgilendirmediğini, idarenin bu işi çözeceğini ifade ettik” diye konuştu.

CHP'nin sadece otogarı inşa ettiğini, bunun dışındaki hiçbir süreçte CHP'nin olmadığını vurgulayan Özyiğit, olayın CHP'ye yıkılmaya çalışıldığını, bunun da manidar olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: ”Cumhuriyet Halk Partisi'nin meclisteki çoğunluğu dörtte birdir, yani 19 üyemiz vardı, 20'ye çıktık. Dolayısıyla bu konu görüşülürken 19'du. Demek ki, CHP dışında da bu konu çözülebilir. Ne oldu da nasıl oldu da CHP üzerine bu olay ihale edilmeye çalışılıyor, onu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunu manidar buluyoruz.”

"BAŞIMIZ DİK, EN UFAK BİR ŞÜPHEMİZ YOK”

CHP meclis üyelerinin üzerine atılan suç isnadı nedeniyle adliyeye geldiklerini ve suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Özyiğit, "Böyle bir şeyin olması mümkün olmadığı, zaten hiçbir CHP'li meclis üyesinden, belediye başkanlarımızdan bu konuda en ufak bir şüphe duymadığımız için bugün geldik, adliyeye müracaatımızı yapıyoruz. Burada suçlu varsa ortaya çıksın diyoruz. Başımız dik biçimde bunu da gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Meclis gündemine gelen otogarla ilgili konuda bir grup kararı almadıklarının da altını çizen Özyiğit, "Ama meclise arkadaşlarımız gitti, bu konu önlerine gelmedi. ‘CHP deseydi gelirdi' anlayışını ben anlamakta güçlük çekiyorum. Meclise gelir, arkadaşlarımız orada grup kararı yoktur özgür düşünceleriyle karar verirler zaten. Ancak bizim derdimiz Mersin'in önünü tıkamak değil, Mersin'in önünü açmaktır. Her konuda da böyle olacaktır. Ama yanlışlara göz yumalım, yanlışları görmezden gelelim noktası da bizim yapacağımız bir şey değildir. Biz kimsenin zarar etmesini de maddi kayba uğramasını da arzu etmiyoruz. Herkes işini doğru bir çizgide, hukuka uygun, halkın yararına bir biçimde yapsın, biz de arkasında olalım” şeklinde konuştu.

MEŞTİ işletmecisi Halit Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Özyiğit, Şimşek'in olayları yaygın basına taşıması nedeniyle konunun ülke kamuoyuna da mal olduğunu kaydederek, "Burada başımızın dik olduğunu, en küçük bir şüphe ve sıkıntı duymadığımızı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

CHP'li meclis üyeleri, açıklamanın ardından İl Başkanı Özyiğit ile birlikte adliyeye girerek Halit Şimşek hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular. Meclis üyelerinin tek tek verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, Şimşek'in bir gazetede yer alan ‘CHP'li üyeler, otogarın kira ödeme tarihlerindeki düzenlemeyle ilgili başvurumuzun Meclis'te kabul edilmesi karşılığında 200 bin Euro rüşvet istedi' iddiasına yer verilerek, "Şahsımı, onur ve şerefimi hedef almış, hakaret ve iftirada bulunmuştur. Onur, şeref ve saygınlığımı rencide eden şüpheli Halit Şimşek'in TCK 125. ve 267. maddeleri ve devamınca işlediği sabit olan hakaret ve iftira suçuna ilişkin hakkında kovuşturma yapılarak kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep ederim” denildi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler