HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li vekil Çetin Arık'a bıçaklı saldırı girişimi

CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, Kayseri'de referandum çalışması yürütürken bir esnafın satırlı saldırısına uğradı. Saldırgan yakalandı. Olay anını anlatan vekil Arık "Dükkana 'Balıkların, çiçeklerin içinde ne güzel bir dükkanınız var' diye seslenerek girdim. Ardından bana küfretmeye başladı ve saldırdı. Canımızı zor kurtardık" dedi. Partililer, saldırganın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sinkaflı küfür ettiğini belirtti.

CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, Kayseri’ye Bağlı Talas ilçesinde halk oylaması çalışmalarını yürütürken Abdullah Ateş isimli bir kişinin saldırısına uğradı. ‘Referandumda niçin hayır denilmesini’ anlatırken, küfürler ederek milletvekilinin üzerine saldıran satırlı Ateş, partililerin araya girmesiyle etkisiz hale getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da ağır hakaretlerde bulunan saldırgan Abdullah Ateş, daha sonra polisler tarafından Talas ilçe Emniyet Müdürülüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

“BALIKLARIN ÇİÇEKLERİN İÇİNDE NE GÜZEL BİR DÜKKANINIZ VAR”

Saldırı ile ilgili konuşan CHP Kayseri milletvekili Çetir Arık, “İlçede seçim ziyaretinde bulunurken o dükkana da ‘Balıkların, çiçeklerin içinde ne güzel bir dükkanınız var’ diye seslenerek girdim. Ardından bana küfretmeye başladı. ‘Saygılı ol’ diye uyarmama rağmen bana küfredek, genel başkanımıza küfredek elindeki bıçağı, satırı sallarayak üzerimize yürüdü. Neyse ki bir sıkıntı olmadan atlattık” diye konuştu.

Öte yandan olayı anlatan partililer Arık'ın CHP'li olduğunu duyunca Ateş'in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sinkaflı küfürler savurduğunu ileri süren partililer, "Kendisini saygılı olması konusunda uyardık" dediler.

"Ben size gösteririm" deyip Ateş'in eline büyükçe bir bıçak alarak Arık'a saldırmak istediğini söyleyen partililer, araya İlçe Başkanı Yalçın Maden ve danışmanların girerek Ateş'i durdurduğunu belirttiler.

Bu sırada dışarıdakilerin polise haber verdiğini, polisin gelerek Ateş'i Emniyet'e götürdüğünü anlattılar. Bıçakla saldırdığı iddia edilen Abdullah Ateş ile Milletvekili Çetin Arık ve CHP ilçe yöneticilerinin şu sıralarda Talas Emniyet Müdürlüğünde olayla ilgili ifade veriyor.


En Çok Aranan Haberler