HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'nin yaptırdığı son seçim anketinde sürpriz sonuç

Takvim gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, CHP'nin bir anket yaptırdığını iddia ederek, seçim anketi sonuçlarını köşesine taşıdı. Anketin sonuçlarına göre; Kararsızlar dağıtıldıktan sonra; AK Parti yüzde 50.4 iken CHP yüzde 25.4, MHP yüzde 10.4 ve HDP yüzde 10.2 olarak belirtilmiş. Diğer olarak adlandırılan bölüm ise yüzde 3.2'de kalmış. En çok hangi lideri beğeniyorsunuz sorusuna yüzde 52.4 oranında Erdoğan cevabı verilmiş. İşte Bursalı'nın o yazısı:

CHP'nin yaptırdığı son seçim anketinde sürpriz sonuç

Şebnem Bursalı, CHP'nin bir anket yaptırdığını söyledi ve çıkan sonuçları yaptırdığı paylaştı

Bursalı'nın o yazışı şöyle;

"Her ne kadar bir buçuk yıl olsa bile 3 seçim birden olacağını düşünürsek; seçim sath-ı maline girdik sayılır. Hem yerel, hem genel hem de Cumhurbaşkanı seçimi olacak ama Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine de resmen geçileceği için 2019 yılında yapılacak seçimler çok ama çok önemli. Şimdi size açıklayacağım kamuoyu anketi; CHP tarafından yaptırılan bir anketin sonuçları.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra; AK Parti yüzde 50.4 iken CHP yüzde 25.4, MHP yüzde 10.4 ve HDP yüzde 10.2 olarak belirtilmiş. Diğer olarak adlandırılan bölüm ise yüzde 3.2'de kalmış.

Bu sonuçtan da anlaşılacağı üzere yüzde 50+1 barajını AK Parti rahatlıkla geçerken, seçim barajı yüzde 10'da kalsa bile parlamentoya 4 parti giriyor.

Siyasilerin beğeni düzeyi de sorulmuş. CHP Lideri Kılıçdaroğlu kendi yaptırdığı ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarısı kadar beğenilmiş, işin kötüsü de liderler arasında beğenilen sonuncu lider olmuş.

En çok hangi lideri beğeniyorsunuz sorusuna yüzde 52.4 oranında Erdoğan cevabı verilmiş.

Yüzde 44.7 oranı Binali Yıldırım için, yüzde 29.2 Devlet Bahçeli, yüzde 25.8 de Kılıçdaroğlu'nu beğendiğini söylemiş ankete katılanlar.
CHP'nin anketinde daha çok sürpriz sonuçlar var. Şimdilik bu kadar yeter.."


En Çok Aranan Haberler