HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'CIA Zafer Çağlayan'ı bakanken dinledi'

ABD'de Zafer Çağlayan için tutuklama kararı çıkarılmasını köşesine taşıyan Hilal Kaplan, "New York Güney Bölge Federal Savcılığı'nın sunduğu delillerin neredeyse hepsi 'gizemli' telefon kayıtlarını içeriyor" dedi. 17-25 Aralık dönemi çıkan tapeleri anımsatan Kaplan, "Sadece FETÖ değil, NSA ve/veya CIA'in de içinde olduğu bir yapı, o dönem hâlâ Ekonomi Bakanı olan Zafer Çağlayan hukuksuzca dinlemiş" iddiasında bulundu.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın 'ABD, Zafer Çağlayan’ı nasıl dinledi?' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

(...) İşadamı Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı tutuklayan ABD, en son eski Bakan Zafer Çağlayan için de tutuklama kararı aldı. Medyamızda nedense hiç sorgulanmadı ama New York Güney Bölge Federal Savcılığı'nın sunduğu delillerin neredeyse hepsi 'gizemli' telefon kayıtlarını içeriyor. Üstelik gördüğüm kadarıyla, bu telefon kayıtları, 17-25 Aralık'ta FETÖ'nün sızdırdıklarını içerse de bundan daha fazlası da mevcut. Yani sadece FETÖ değil, NSA ve/veya CIA'in de içinde olduğu bir yapı, o dönem hâlâ Ekonomi Bakanı olan Zafer Çağlayan, HalkBank'ın Genel Müdürü olan Süleyman Aslan ve diğerleri hukuksuzca dinlenmiş.

İDDİANAMEDEKİ HATA: ÇAĞLAYAN MİLLETVEKİLİ SANILIYOR

Çağlayan'ın hâlâ milletvekili olduğunu yazacak kadar özensizce yazılmış bu iddianameyi hazırlayanların, dinleme kayıtları olmasaydı ellerinde bir 'dava' olmayacağını söylemek mümkün. O yüzden tekrar soruyorum: ABD, egemen başka bir devletin bakanını nasıl, hangi hakla dinledi ve hangi anayasal meşruiyete dayanarak bunu dava konusu yapabildi?

Son not: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi bu iddianame sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir saldırı değil, aynı zamanda şantajdır. Çünkü iddianamenin birçok yerinde Zarrab'dan Çağlayan'a dek sanık isimleri sıralandıktan sonra cümle "ve diğer hükümet yetkilileri" diye devam ediyor. Yani ABD, "Hizaya girmezseniz, sıra size de gelir" diyor. Gelsin bakalım.


En Çok Aranan Haberler