HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''Ciğerim yanıyor!''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Sayın Kışanak'ın 'bir anne olarak sarıldım' demesi, yüreğimi yakıyor.

Gel o zaman bu bebeklerin anasını beraber dolaşalım, bir anne olarak ne hissediyorsun- 'Gel beraber dolaşalım' dedim. O yüzden bu mesafeyi mutlaka koymaları ve parlamentoda, terörle bizim safımızda yer alarak mücadele etmeleri gerektiğine inanıyorum" dedi.

Gaziantep'te temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Haber Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, soruları yanıtladı.

Patlamada yaşamlarını yitiren kişilerin yakınları için "Yiğit kahramanların, yiğit aileleri" diyen Fatma Şahin, sağduyu, feraset, tevekkül, sabır dolu bir duygu karmaşası yaşandığını söyledi.

Bir taraftan annesini kaybettiğini, bir taraftan da annesinin acısını unutturan yeni acıları aynı anda yaşadığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Bu da mukadderat herhalde. Ama kendi anamın acısı üzerine o kadar büyük acı geldi ki ciğerim yanıyor. Bu bebeklerin, dişi çıkmamış bebeğin... Anasını babasını kaybetti... Anneanne, babaanne ve dedeleriyle bir araya geldik. O kadar yüksek bir acı var ki... Ama büyük bir sağduyu, büyük bir feraset. İman dolu kalple 'vatan sağ olsun' diyen yürekler var. Bu nasıl bir şey, bu topraklardan kaynaklanan mukaddes bir şey, bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Biz bir taraftan işin hukuki boyutunu, idari soruşturma bir taraftan, sosyal boyutunu onların yanına gidiyoruz, onlar bana başsağlığı diliyor, ben onlara. Onlar beni sarıyor, ben onları sarıyorum."

Şahin, 10 yıldır alanlarda insanların acı ve sevinçlerini paylaştıklarını ifade ederek, acıların paylaştıkça azaldığını vurguladı.

"Bu nasıl bir vahşet..."

Patlamada yaşamlarını yitirenler arasında çocukların sayısının fazla olmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"4 yaşında, 11 yaşında, 1 yaşında dişi yeni çıkmış, babaanne 'sabah dişini gördüm' diyor. Dişi çıkmamış bebekleri öldüren vahşet, bu nasıl bir vahşet- Bunu anlamak o kadar zor ki bu bebeğin ne suçu var. Bebek katillerine 'yeter artık' deyip bütün milletin bütün duygularıyla haykırdığı bir zaman dilimi yaşıyoruz, bu yüzden milletimizin başı sağolsun."

Fatma Şahin, terör mağdurları için çıkarılan yasadan bahsederek, "Çıkardığımız yasayı onlara anlatıyoruz. Terör mağdurlarına neler yapılacağını, sosyal haklarını, devletin şefkat elini, onlara neler getirdiğini anlatıyoruz. Hamdolsun devletimiz büyük, geride kalanların her türlü mağduriyeti giderilecek. Ama canlar geri gelmiyor. Geriye kalanlarla alakalı hiçbir sorun yok. Başbakanımızla konuştuk, 'ne ihtiyaçları varsa yapılsın' dedi. Bunun dışındaki geriye getiremezler, canımızı yakıyor. Mücadelemiz onun için" dedi.

Devletin zirvesi Gaziantep'te buluştu

Devletin zirvesinin patlama sonrası yaşamını yitiren kişiler için düzenlenen cenaze töreninde bir araya gelmesine de değinen Şahin, aynı safta yan yana duranların Ankara'da da aynı safta mücadele etme zamanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çok önemli bir şey, bu birliktelik, bu ses çok önemli. Safların netleşmesi ve bu mücadelenin partiler üstü, terörle mücadele partiler üstü bir mücadeledir. 'Buradan gelecek oyun önemi yoktur. Buradan ne gelir ne gider değil, bir can, bir kan, bir bebek hepsinden daha kıymetlidir' deyip aynı safta mücadele etme zamanıdır."

Partilere yaptığı çağrının olgunlaştığını düşündüğünü ifade eden Şahin, manevi iklim, genel iklim ve siyasi iklimin bu olgunluğu getirdiğini kaydetti.

"BDP terörle mücadelede bizim safımızda yer almalı"

BDP'ye yaptığı çağrıya ilişkin soru üzerine Şahin, "Sayın Kışanak'ın 'bir anne olarak sarıldım' demesi, yüreğimi yakıyor. Gel o zaman bu bebeklerin anasını beraber dolaşalım, bir anne olarak ne hissediyorsun- 'Gel beraber dolaşalım' dedim. O yüzden bu mesafeyi mutlaka koymaları ve parlamentoda, terörle bizim safımızda yer alarak mücadele etmeleri gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

(A.A)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler