HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriyelilere açıldı

Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriyelilere açıldı

Suriyeli muhaliflerin askerlerin üzerine rastgele ateş açması üzerine güvenlik gerekçesiyle tüm yaya ve araç giriş çıkışlarına kapatılan Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriyeliler için açıldı. Kapıdan sadece ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilerin geçişine izin veriliyor.

Dün öğle saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı ile Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki TIR'ların yüklerini aktardığı tampon bölgede Suriyeli bir grup muhalif, iddiaya göre Türk askerlerinin üzerine rastgele ateş açtı. Bunun üzerine askerler havaya ateş ederek karşılık verdi. Ölen ve yaralananın olmadığı olay sonrası Cilvegözü Gümrük Mülki Amirliği, bölgede güvenli ortam sağlanana kadar kapıyı tüm giriş çıkışlarına kapattı.

'15-20 DAKİKA SÜRDÜ'

Olayın meydana geldiği sırada iki kapı arasındaki tampon bölgede TIR'ındaki yükünün boşaltılmasını bekleyen Adnan Hasırcı, birden Suriye tarafından ateş açıldığını ve can güvenliği için aracının yanına giderek saklandığını anlattı. Hasırcı, "Öğleye doğruydu. Silah sesleri geldi. Bizimkiler de havaya ateş ederek karşılık verdi. 15-20 dakika sürdü. Bu sırada bölgeyi boşalttılar, biz de Türkiye tarafına geldik. Olayın sebebini bilmiyorum" diye konuştu.

SURİYELİLERİN ÇIKIŞINA İZİN VERİLİYOR

Olayla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken, bugün ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilerin çıkışına izin verildi. Kapının açılmasıyla birlikte ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler Cilvegözü'ne gelerek karşıya geçerken, hasta ve yaşlı olan yakınlarını el arabalarıyla taşıdılar.

Bu arada Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, Suriye'den gelenler ile Suriye'ye yük taşıyan TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

Türk yetkililerinin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'ndaki Suriyeli muhaliflerle görüşerek bölgede güvenliğin tam anlamıyla sağlanmasını istediği öğrenildi. Cilvegözü Gümrük Mülki Amirliği'nin güven ortamı sağlanana kadar kapıyı TIR çıkışlarına ve Suriye'den gelenlerin girişine açmayacağı belirtildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler