HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet zanlısı kurduğu tuzağa düştü

Doğanhisar ilçesinde işlediği cinayeti, sevdiği kadınla birlikte olan kişinin üzerine yıkmaya çalışan zanlı, polisin takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, emniyet müdürlüğü ile adliye binasının bahçesine bir gün arayla, "Köyümüzde yaşayan Huriye Kan, H.A tarafından öldürüldü. Katili yakalayın" yazılı ihbar mektubu bırakıldı.

Bunun üzerine yalnız yaşayan 72 yaşındaki Kan'ın evine giden polis, adreste kimseyi bulamadı. Bu sırada 155'i arayan bir kişi, Haraplar mevkisinde bir kadın cesedi olduğu yönünde ihbarda bulundu.

Olay yerine giden polis, cesedin Huriye Kan'a ait olduğunu tespit etti. Yapılan incelemede, cesedin bacağında H.A'nın adı ile bir telefon numarasının yazılı olduğu fark edildi. Polis, H.A'nın ifadesine başvurdu. H.A, beyanında öldürülen kadını tanımadığını savundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, cinayetle ilgili çalışma başlattı. H.A ile husumeti bulunan kişiler tespit edildikten sonra çalışma bu yönde yoğunlaştırıldı.

- "Ceviz için öldürdüğü" iddiası

Polis ekipleri, öldürülen Huriye Kan ile tarla komşusu olan Ali A'nın (61) evinde yaptığı aramada yırtılmış bir ihbar mektubu buldu. Gözaltına alınan Ali A'nın, topladığı cevizleri aldığı için Huriye Kan'a öldürdüğü iddia edildi. Ali A'nın, cinayeti, sevdiği M.Ü ile birlikte olan H.A'nın üzerine yıkmak için böylesi bir plan yaptığı ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali A, "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler