HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'den dev gövde gösterisi! Savaş uçakları pozisyon aldı!

Çin, ordusunun 90'ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle askeri geçit töreni düzenliyor. Adete gövde gösterisine dönüşen kutlamalarda 12 bin asker, 600 parça askeri teçhizat ve 100'den fazla uçak yer alıyor. Çin Merkez Televizyonu'ndan (CCTV) canlı yayınlanan askeri geçit töreninde, ordu dünyaya yerli üretim 99-A tankları, HJ-10 tanksavarlar, HQ-6 füze rampaları, 12-A gemi füzeleri, Dongfıng-26 nükleer ve konvansiyonel füzelerini sergiledi.

Çin'den dev gövde gösterisi! Savaş uçakları pozisyon aldı!

Çin'den büyük gövde gösterisi! Uçaklar savaş pozisyonu alıp...Çin Halk Kurtuluş Ordusu 90'ıncı kuruluş yıl dönümü olan 1 Ağustos öncesi ülkenin dört bir yanında ve uluslararası denizlerde gerçekleştirdiği tatbikat ve askeri törenlerle tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

SAVAŞ VE BOMBARDIMAN UÇAKLARI SAVAŞ POZİSYONUNDA HAVADAN GEÇİŞ YAPTI

Yaklaşık 12 bin asker, 600 parça askeri teçhizat ve 100'den fazla uçağın katıldığı törende hava kuvvetlerine ait savaş ve bombardıman uçakları savaş pozisyonunda havadan geçiş yaptı.

Çin'in 90'incı kuruluş yıldönümü içinde düzenlenen törende ilk defa Çin'in daha önce dünyaya hiç gösterilmeyen askeri silahlarının yüzde 40'ı sergilendi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, göreve geldiği 2013 yılından bu yana ilk defa ordu üniforması giydi ve yaptığı konuşmada "Ülkemizin güçlü bir orduya her zaman olduğundan daha çok ihtiyacı var" iafedesini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler