HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre-Nusaybin yolu tek şeritten ulaşıma açıldı

Cizre-Nusaybin karayolunda yapılan yol açma çalışmalarından sonra trafik tek şeritten ulaşıma açıldı. Yolda kalan araçlar yavaş yavaş ilerlemeye başladı.

ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak'ın Cizre ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesi karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle dünden beri kapalıydı. Yol, yapılan çalışmalar sonra tek şeritten trafiğe açıldı. Karayolları ekipleri ve İl Özel İdare ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken, polisler ve jandarma ekipleri de trafikte önlemler aldı. Yolun tek şeritten açılmasından sonra araç sürücüleri yavaş yavaş ilerlemeye başladı.

Konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Hasan İpek, "Cizre-Nusaybin arasındaki yolumuz yağan yoğun kar yağışı nedeniyle kayan TIR'lar sebebiyle kapanmıştı. Ciddi bir araç kuyruğu oluşmuştu. 20 kilometre Şırnak tarafında, 20 kilometre de Mardin'in Nusaybin tarafında kuyruk oluşmuştu. Bu kayan TIR'lar sebebiyle de trafikte 2 gündür yollarımızda ciddi sıkıntı vardı. Hatta bölgede 36 saat kalan vatandaşlarımız oldu. Allah'a şükür şimdi hareketlilik başladı. Tabi belki bu trafik sıkışıklığı birkaç gün sürecek. Ama bu yolda mahsur kalma olayı tamamen bitmiştir. Onun için de yolda yakınları olanlara da ben bunu belirtmek istiyorum. Ayrıca bu dönem içinde yolda mahsur kalan insanlarımıza da 15 bin kişilik kumanya dağıttık. 10 bin tanesini askeri birliklerimiz yaptı. Diğer 5 binini de Cizre Kaymakamlığımız aracılığıyla yaptırdık. Özel İdare'den kiraladığımız araçlar, askeri birliklerimizden gelen kurtarma araçları, emniyetin trafik kontrol araçları bu bölgede çok önemli hizmetler yaptı. Hem Ali Doğan paşama, hem emniyet müdürüme ve herkese çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Şuanda çok büyük korkularımız vardı; Açamazsak ne olur diye? Ama atlatmış olduk. Onun için gerçekten sevinçliyiz. Geçmiş olsun." diye konuştu.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler