HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre ve Sur’da 6 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de 2, Sur'da 4 olmak üzere 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 454 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildiği, iki Kalaşnikof piyade tüfeği ile altı şarjör ve 245 adet fişeği, 22 av tüfeği ve 38 adet fişeği, bir tabanca ile 15 adet fişeği ve iki adet el bombası ele geçirildiği ifade edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise, dört bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek, operasyonlarda da toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 125 olduğu bildirildi.

Dört adet el yapımı patlayıcının da imha edildiği ifade edildi.

ÜÇ İŞBİRLİKÇİ GÖZALTINDA

Tunceli'de PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanmasına yönelik icra edilen operasyonda; iki el bombası, bir kilogram A-4 tipi patlayıcı madde, 700 gram TNT, dokuz adet elektrikli fünye, 15 metre kablo ve bomba yapımı ile ilgili doküman ele geçirildiği vurgulanarak üç işbirlikçinin gözaltına alındığı ifade edildi.

6 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak Silopi'de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan altı bölücü terör örgütü mensubu teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedilerek, Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen bölücü terör örgütü işbirlikçisi bir şahsın evinde yapılan aramada bir tabanca ve şarjörü ile sekiz adet fişeği ele geçirildiği, işbirlikçi şahsın da gözaltına alındığı bildirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler