HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de bir asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonlar esnasında bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir uzman çavuş şehit düştü.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Cudi Mahallesi'nde, bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında bir grup terörist güvenlik güçlerine ateş açtı.

Saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"29 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

SUR'DAKİ 5 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Özel Harekat Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen ile bu sabah tedavi gördüğü hastanede şehit olan Özel Harekat polisi Bora Tayfur, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törende gözyaşlarıyla, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

CİZRE'DE TERÖRİSTLERE AİT TÜNEL BULUNDU

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerince evde yapılan aramada teröristlerin sızma ve kaçma amacıyla kullandığı değerlendirilen tünel bulundu.

Cizre'de teröristlere yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" devam ediyor. Sur ve Cudi mahalleleri arasındaki dar bölgede sıkışan teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Çok sayıda terör örgütü mensubu, silahlarını bırakarak ilçeden kaçmaya çalışıyor.

Aralarında üniversite öğrencilerinin de olduğu bazı şüphelilerin gözaltına alındığı, bu kişilerin çoğunun benzer ifadeler kullandığı, akraba ziyareti ya da gezmek için ilçeye geldiklerini söyledikleri öğrenildi.

Teröristler kaçmak için su tahliye kanallarını da kullanıyor

Terör örgütü mensuplarınca Cudi Mahallesi'nde "hücre evi" olarak kullanılan evde ilçeye sızma amaçlı kullanıldığı değerlendirilen tünel bulundu.

Evin odasında açılan yaklaşık 2 metre genişliğindeki tünelin, vantilatörle havalandırıldığı belirlendi.

Terör örgütünün dağ kadrosundaki teröristleri ve silahları tüneli kullanarak ilçeye soktuğu, operasyonun sonuna doğru sıkışan terör örgütü mensuplarının tünelden kaçtığı tespit edildi.

Teröristlerin, selden korunmak amacıyla yapılan su tahliye kanallarını da kaçmak için kullandıkları, evlerde kazdıkları tünellerle bu kanallara ulaştıkları anlaşıldı.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen jandarma uzman çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun, Eskişehir’deki babasına acı haber ulaştı.

Bekar olan uzman çavuş 27 yaşındaki Yusuf Haldun Uslu’nun, Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak’taki evine giden askerler, baba Adem Uslu’ya oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Eşi bir süre önce vefat eden Adem Uslu, yalnız yaşadığı evinde oğlunun şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Adem Uslu’nun evinin balkonuna bayrak asıldı ve evcin önünde bir ambulans bekletildi.

KREDİ ÇEKİP BABASINA EV ALMIŞ

Şehit uzman çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun yakınları, annesinin bir süre önce vefat ettiğini, 4 ay önce de bankadan konut kredisi kredisi çekip babasının oturması için 135 bin liraya ev aldığını söylediler.

Servis otobüslerinde şoförlük yapan ve bir süre önce emekli olan Adem Uslu’nun, oğlunun kendisi için satın aldığı Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak’taki 4 katlı Es Çetin Apartmanı’nın 1’inci katındaki eve kısa süre önce taşındığı belirtildi.

İKİ HAFTA ÖNCE BABASINI ZİYARETE GİTTİ

Ailenin tek çocuğu olan Yusuf Haldun Uslu’nun, iki hafta önce Eskişehir’e babasını ziyarete geldiği ve iznini bitmesi üzerine birliğine döndüğü belirtildi.

Şehit uzman çavuş Yusuf Haldun Uslu’nun cenazesinin yarın Eskişehir’de toprağa verileceği belirtildi.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler