HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de evin bahçesine gömülü 4 terörist cesedi bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çatışmada öldürülen terörist sayısının 4 olduğu, yaralı bazı teröristlerin ise bölücü terör örgütünce revir olarak kullanılan yerde tedavi edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Cizre'de evin bahçesine gömülü 4 terörist cesedi bulundu

Şırnak'ın Çizre ilçesindeki çatışmada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 olduğu, yaralı bazı teröristlerin ise bölücü terör örgütünce revir olarak kullanılan yerde tedavi edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor.

TSK ve emniyet unsurlarının müşterek harekatında güvenlik güçleri teröristlerle sık sık sıcak temasa giriyor. Bu kapsamda teröristlerin yoğun olarak bulunduğu Cudi Mahallesi'nde bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi, 7 terörist yaralandı.

Yaralılar ve terörist cenazeleri güvenlik güçlerinin kontrolünde, Cizre Devlet Hastanesine getirildi.

Bu arada, çatışmada yaralanan bazı teröristlerin ise bölücü terör örgütünce revir olarak kullanılan yerde tedavi edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Öte yandan, yine aynı bölgede teröristlerin barındıkları evlerden birinin ele geçirildiği, yapılan aramada 4 teröristin bahçeye gömülmüş cesetlerinin bulunduğu ve kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

10 PKK'LI TESLİM OLDU

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Ocak çarşamba günü PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 10 kişinin terör örgüttünden kaçıp Şırnak'ta güvenlik güçlerimize teslim olduğu belirtildi. Açıklamada, "21 Mart 2013- 20 Ocak 2016 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 1120 kişi olmuştur" denildi.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler