HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de PKK'nın kaçırdığı polis kurtarıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce kaçırılan polis memuru Ayhan Kaya, güvenlik güçlerinin ortak operasyonuyla kurtarıldı.

Cizre'de PKK'nın kaçırdığı polis kurtarıldı

Operasyonun ayrıntıları konusunda bilgi verilmezken, koruma polisinin, yaralıların bulunduğu Cudi Mahallesi Bostancı sokak yakınlarında düzenlenen operasyonda kurtarıldığı belirtildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçede bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık'tan beri başlatılan operasyonlar sürerken; 10 Aralık'ta kaçırılan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un koruma polisi Ayhan Kaya'nın düzenlenen operasyonla kurtarıldığı belirtildi.

Teröristlerin kaçırdığı koruma polisi Kaya'nın kurtarılması ile ilgili detaylar öğrenilemezken, korumanın yaralı sivillerin bulunduğu belirtilen Cudi mahallesi Bostancı sokak yakanlarında düzenlenen bir operasyonla bir evden kurtarıldığı belirtildi.

Kurtarılan koruma polise Ayhan Kaya'nın ailesinin yanına ulaştırıldığı belirtilirken, operasyonların sürdüğü belirtildi.

Cizre ilçesinde Kaymakam Ahmet Adanur'un yakın koruması olan polis memuru Ayhan Kaya, 10 Aralık 2015 tarihinde Cizre Devlet Hastanesi'nde rahatsızlığı nedeniyle gördüğü tedaviden sonra otomobiliyle evine dönerken, hastane çıkışında bir grup terörist tarafından aracının önü kesilip silah zoruyla kaçırılmıştı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler