HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'ye dönüşler devam ediyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, sokağa çıkma yasaklarının gündüz saatlerinde kaldırılmasıyla birlikte başlayan dönüşler devam ediyor.

ŞIRNAK, (DHA) - Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, sokağa çıkma yasaklarının gündüz saatlerinde kaldırılmasıyla birlikte başlayan dönüşler devam ederken, güvenlik güçlerinin Cudi, Yafes ve Sur mahallelerinde tuzaklanmış patlayıcı araması sürüyor.

Sabah 05.00 ile 19.30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre İlçesi'nde, her gün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu heyetler geliyor. Heyetler, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, belediye, kamu kurum temsilcileri ve halkla görüşerek, raporlar hazırlıyor.

Güvenlik nedeniyle Cizre'yi terk edenlerin dönüşü de devam ederken, ilçe girişlerinde oluşturulan güvenlik noktalarında uzun araç kuyruğu oluşuyor. Kimlik kontrolü ve aramalardan sonra ilçeye girenler, yıkılan evlerinin olduğu mahallelere gidiyor ve hasar gören evlerinde kullanabilecekleri eşya arıyor.

Hasar tespit komisyonlarının inceleme yapmasını bekleyen vatandaşlar, bu yüzden evlerini onarmıyor. Evleri yıkılan ve tahrip olan vatandaşlardan bazıları ilçe merkezindeki kiralık evlere yerleşti. Kiralık eve rağbet olması üzerine, kira ücretleri de tavan yaptı. Kiralık ev bulamayan binlerce vatandaş için, ilçe dışında bir çadır kent oluşturulması gündeme geldi.

Türkiye Belediyeler Birliği, Cizre'ye bir TIR ile gönderdiği seyyar mutfak kurdu. Bu mutfaktan her gün 10 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek veriliyor. Güvenlik güçleri, şiddetli çatışmaların olduğu Cudi, Yafes ve Sur mahallelerinde, PKK'lıların tuzakladığı bomba ve patlayıcıları imha çalışmalarını sürdürüyor. Bu nedenle zaman zaman patlama sesleri duyuluyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler