HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Çocuğu ona baba diyemeden gitti”

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki baba ocağına ateş düştü.

“Çocuğu ona baba diyemeden gitti”

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nuh Özdemir'in acı haberi Ordu'nun Akkuş ilçesine 36 km uzaklıkta bulunan Salman Mahallesi'ndeki baba ocağına haber alındıktan 4 saat sonra ulaştırıldı. Akkuş ilçesinde etkili olan tipi sebebi ile kapanan mahalle yolu karla mücadele ekiplerinin 4 saatlik çalışmasının ardından açıldı. Mahalle yolunun açılmasının ardından Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in şehit haberi annesi Esme Özdemir ve kardeşi Erol Özdemir'e Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Garnizon Komutanı Barış Lafçı ve Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci tarafından verildi. Oğlunun şehit haberini alan 60 yaşındaki anne Esme Özdemir ve şehidin kardeşi Erol Özdemir göz yaşlarına boğuldu.

"BENİM ÇOCUĞUM ÇOK DEĞERLİ ÇOCUKTU”

Oğlunun en son baba ocağından ayrılırken çıkardığı çoraplarını eline alan ve göz yaşı döken şehidin annesi Esma Özdemir, ‘Bir hafta olmadan seni kaybettim yavrum' diyerek ağıt yaktı. Oğlundan ayrılalı bir hafta olduğunu aktaran Özdemir, "Oğlum buradan gideli daha bir hafta oldu. Yavrum çoraplarını bile bana bıraktı giderken. Onlar benim içimi yaktı, Allah'ta onların anasının babasını yaksın. Benim çocuğum çok değerli çocuktu. Hiç kimsenin kalbini kırmıyordu. Giderken, ‘hep izin alıyorlar sen de al' dedim. ‘Anam ben helal paramı alacam' dedi ve gitti durduramadım. Dört oğlum vardı üç oğlum kaldı”dedi.

"ÇOCUĞU ONA BABA DİYEMEDEN GİTTİ”

Şehidin 23 yaşındaki kardeşi Erol Özdemir, abisi ile en son dört gün önce görüştüklerini belirterek, "Ağabeyim izni gelmişti en son dört gün önce görüştük sonra gitti ve bir daha gelmedi. Diyarbakır'a Cumartesi gitti. Pazar gün öğleden sonrada operasyona çıktı. Pazartesi günde acı haberini aldık mekanı cennet olsun vatan sağolsun. Eşi 5 aylık hamileydi bir oğlu olacaktı ve onun için çok sevinmişti ama çocuğu ona baba diyemeden gitti. Göreve gidiyorum diye eşini yanında götürmedi. Görev bitince tekrar yanına alacaktı ama olmadı” diye konuştu.

KAR SEBEBİ İLE ACI HABER 4 SAAT SONRA BABA OCAĞINA ULAŞTI

Haberi ulaştırmak amacıyla yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Tüm ülkemizin başı sağolsun. Bu acı haberi vermek bize düştü. Acı haberi vermek gerçekten çok zor. Karla mücadelede en zor illerimizden birisi Akkuş, çünkü karın en çok yağdığı yer Akkuş. Bu anlamda bizim ekiplerimiz sürekli yollarda olmasına rağmen 4 saatlik bir çalışmanın ardından aileye ulaşabildik ve zorda olsa haberi verdik” şeklinde konuştu.

Şehit ateşinin yalnızca Akkuş'u değil tüm Türkiye'yi yaktığını aktaran Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, "Öncelikle Akkuş halkının ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Bu acı haberi iletmek bize düştü ama sadece Salman'a değil tüm Türkiye'ye ateş düştü bu ateş hepimizi yakıyor. İnşallah biran önce bu acılar diner” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler