HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk hastanesinde koridorlar kütüphane oldu

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin koridorları, tedavi gören çocuklar için kütüphaneye dönüştürüldü.

Çocuk hastanesinde koridorlar kütüphane oldu

Merkezi İstanbul'da bulunan Hayata Renk Ver Derneği'nin başlattığı 'Koridor Kütüphaneleri' projesi kapsamında Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi koridorları kütüphaneye dönüştürüldü. Hastanede çocukların tedavi gördüğü 3 katın koridorlarına kitaplıklar monte edildi. Çocuklar ile aileleri için de kitapların bulunduğu kütüphanelerin açılışını, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Özkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Başhekim Dr. Mustafa Karadeniz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap yaptı.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Yeten, projeyle birlikte hastanede uzun süre tedavi gören çocukların kitap okuyarak yaşadıkları süreci daha rahat ve daha mutlu atlatabileceklerini söyledi. Anne ve babalar için de kitap koyduklarını anlatan Yeten, "Burada amacımız, uzun süre tedavi gören çocuklarımız ve yanlarında kalan ailelerinin kitap okuyarak vakit geçirmeleri. Buradaki kitapları alıp gidebilirler ve aynı zamanda buraya getirdikleri kitapları başka çocukların okuması için bırakabilirler" diye konuştu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler