HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk tutuklularla ilgili rapor açıklaması

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarındaki çocuk tutuklu ve hükümlülerle ilgili raporun Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne ulaştıktan 25 gün sonra bütün savcılıklara dağıtıldığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı, bir gazetede yer alan haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ceza infaz kurumlarındaki çocuk tutuklu ve hükümlülerle ilgili raporun Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne 13 Aralık 2010’da ulaştığını belirterek, raporun 25 gün sonra bütün Cumhuriyet başsavcılıklarına dağıtıldığı bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Olguları Değerlendirme Kurulu'nun, ceza infaz kurumlarındaki çocuk tutuklu ve hükümlülerle ilgili bir rapor hazırladığının ifade edildiğinin açıklamada, “Rapor, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne 13 Aralık 2010 tarihinde ulaştırılmıştır. Genel Müdürlük, bu raporu 7 Ocak 2011 tarihinde, yani raporun ulaşmasından 25 gün sonra, bütün Cumhuriyet başsavcılıklarına dağıtmış, rapordaki önerilere dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması talep edilmiştir” denildi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler