HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Çok güzel bir yüz oldu'

Türkiye’nin beşinci yüz nakli ve ilk çene nakli yapılan hastası 26 yaşındaki Recep Sert'’in yoğun bakımdan Pazartesi günü çıkarılacağı açıklandı.

'Çok güzel bir yüz oldu'

ANTALYA (İHA) - Recep Sert’'in sağlık durumuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Ünal, AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Özlenen Özkan, AÜ Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Melike Cengiz bir basın toplantısı düzenledi. Hastane Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Ünal, Prof.Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından Türkiye’nin 5'inci, AÜ'nün 3'üncü yüz naklini başarıyla gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Recep Sert’in naklinde alt ve üst çenede bulunduğunu kaydeden Prof.Dr. Ünal, “Hastamız çok çok iyi. Başarılı bir ameliyat oldu. Her şey daha iyiye gidiyor” dedi.

15 GÜN SONRA YÜZÜNÜ GÖRECEK

Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan da, Recep Sert’i 8'inci gününde yoğun bakımda takip ettiklerini belirtti. Yüz naklinde riskli olan ilk 10 günü geride bırakmak üzere olduklarını ifade eden Doç. Dr.Özlenen Özkan, şunları söyledi: “Pazartesi günü rahatlayacağız. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Ödemler geriledi, gözünü açtı. Herhangi bir makineye bağımlı değil. Kendisiyle iletişim kurabiliyoruz. Her şey iyi gidiyor. Yakınları ile görüştü. Eğer yoğun bakım desteklerse hafta başı servise alacağız.”Özkan, 15 gün içinde Recep Sert’e aynada yüzünü gösterebileceklerini belirterek, “Recep, su içmeyi istiyor, kalkıp oturmayı istiyor. Servise çıkmak istiyor” diye konuştu.

TON FARKI YOK

Gazetecilerin "Recep Sert’e Polonyalı birinin yüzü nakledildi. Ton rengi olur mu?" şeklindeki sorusuna Doç. Dr. Özkan, şöyle karşılık verdi: “Yüzün tamamını almamız avantaj sağladı. Ton farkları olmakla beraber ciddi ton farkı yok. Güzel bir yüz oldu. Çenenin riske girme ihtimali yok. Yakınları da çok beğendi. Daha iyi olsun diye yapılan bir ameliyat. Ödemler geçince çok güzel olacaktır.”

BİLİNCİ AÇIK

Doç.Dr. Melike Cengiz de, hastanın genel durumunun iyi olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoğun bakımdan hasta çıkarılabilecek hale geldi. Bilinci açık. Organlarını tehlikeye düşürecek bir durum yok. Yoğun bakımda daha konforlu ve daha kolay tedavi yapabilmek için tutuyoruz. Son iki günü yoğun bakımda geçirecek. Beslenmesi ilaç uygulamaları, temizliği ve bakımını daha iyi yapabilmek için yoğun bakımda tutmaya devam ediyoruz. Burada tedavisi daha uygun şartlarda yapılabiliyor. Pazartesi servise alacağız.”

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler