HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Çok kuvvetli’ yağışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışlar için uyardı.

ANKARA(ANKA)-Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Muğla, Isparta ve Malatya çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'nın güneyinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle doğu ve güney, kuzeybatı kesimleri kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun doğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olacak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Muğla, Isparta ve Malatya çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'nın güneyinde yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta ve Mersin çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Adana'nın kuzeyi ile Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batısı ile akşam saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadenizin iç kesimleri, gece saatlerinde, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ile akşam saatlerinden sonra güney ve batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Erzincan, Erzurum, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli, Adıyaman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası ile öğle saatlerinde il genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (10)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli, kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (21)

ERZURUM: Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı. (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler