HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çok sayıda yeni model İstanbul Autoshow 2015'te görücüye çıktı

İstanbul Autoshow 2015'te 60'ın üzerinde yeni model Türkiye'de ilk kez tanıtıldı. Pazar günü sona eren İstanbul Autoshow 2015'e yoğun ilgi gösterildi.

Çok sayıda yeni model İstanbul Autoshow 2015'te görücüye çıktı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2015 kapılarını kapattı. Autoshow'a katılan dünyaca ünlü manken Erin Heatherton katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Heatherton, Kia markasının yeni CEE'D GT-Line modelinin tanıtımına katıldı. İstanbul Autoshow 2015'te, 60'ın üzerinde yeni model Türkiye'de ilk kez otomobil meraklılarıyla buluştu. Yeni modellerin ikisi ise dünyada ilk kez İstanbul Autoshow'da tanıtıldı. 22-31 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan İstanbul Autoshow'a bu sene de ilgi büyük oldu.

YENİ MODELİ ÜNLÜ MANKEN ERIN HEATHERTEN TANITTI

Dünyaca ünlü manken Erin Heatherton, ilk kez görücüye çıkan KİA'nın cee'd GT-Line modelinin tanıtımını yaptı. Güzelliği ve başarısı ile dünya podyumlarının en çok aranan mankenleri arasında yer alan, ayrıca dünyaca ünlü moda dergilerinin defalarca kapağını süsleyen Heatherton, Autoshow Fuarı'nın açılışına katılan konukların ve medyanın büyük ilgisiyle karşılaştı.

İstanbul Autoshow 2015'in açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yapıldı. Işık, Türkiye'nin en güçlü alanlarından biri olan otomotiv sektörünün cari fazla verdiğini, sektörde yıllık yüzde 17'lik büyümenin geçen yılın baz etkisi çıkarıldıktan sonra Avrupa'nın hayal bile edemediği bir büyüme olduğunu anlattı.

Törende konuşan Bakan Fikri Işık, otomotiv sanayiinin Türkiye açısından büyük bir önem taşıdığının bilincinde olduklarını ifade ederek, otomotiv sanayiine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de otomotiv sektöründe yatırımların ve üretimin arttığını kaydeden Işık, sektörü, yerli üretim, yenilikçi ve yeşil üretim konusunda desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Otomotiv sanayiinde tüketimi artıracak tedbirleri almalarını kimsenin kendilerinden beklememesi gerektiğini belirten Bakan Işık, üretim ile birlikte tüketimin artırılması için desteklerini vereceklerini söyledi.

"VERGİYİ DÜŞÜRÜN, BİZ İTHALATI YAPALIM DERSENİZ, ONA SICAK BAKMAYIZ"

Bakan Işık, şöyle devam etti:

"Geçen yıl OSD'nin Genel Kurulu'nda K-2 belgelerinin hafif ticari araçlarda sıkıntı oluşturduğunu arkadaşlarımız bize ifade ettiler. Biz, Ulaştırma Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan ile görüştük. Hafif ticari araç Türkiye'nin üretimde en iddialı olduğu bir alan. Biz üretimde iddialı olduğu alanda Türkiye'yi dezavantajlı konumda tutmayalım dedik. Ne yaptık? Hafif ticari araç kullanımında bu K-2 belgesinin fiyatını düşürmeye karar verdik. Sektör temsilcileri ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerimiz oturup bu konuyu görüşerek K-2 belgesinin fiyatını yarı yarıya düşürünce, bizim hafif ticari araç pazarımızın üretimi bir anda arttı. Biz bunlara varız, ancak sadece siz vergiyi düşürün biz ithalatı yapalım derseniz, ona sıcak bakmayız. Gelin, üretimi ve iç pazardaki büyümeyi artıracak tedbirleri beraber konuşalım."

"OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ÜRETİM, AR-GE VE İNOVASYON AĞIRLIKLI DESTEKLEYECEĞİZ"

Işık, otomotiv sektörünü üretim, AR-GE ve inovasyon ağırlıklı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından, Bakan Fikri Işık, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar ve TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ile birlikte Autoshow 2015'in açılış kurdelesini birlikte kesti.

2015 İSTANBUL AUTOSHOW'DA HANGİ ARAÇLAR SERGİLENDİ?

İstanbul Autoshow 2015’te, 60'ın üzerinde yeni model Türkiye’de ilk kez tanıtıldı. Bu modellerden bazılarını ise şöyle;

İstanbul Autoshow'un yıldız adayları Alfa Romeo'nun kompakt sporcusu 4C'nin Coupe ve Spider versiyonları İstanbul Autoshow 2015’te görücüye çıktı. Vokswagen bölümünde T-ROC konseptinin yanında Polo R WRC ile Golf ve Passat'ın elektirikli versiyonları yer aldı. Audi'nin İstanbul'daki en büyük yeniliği ise ikinci nesil Q7 oldu. Aycıca ziyaretçiler Audi'nin TT modelini de görme fırsatına erişti. Nissan firması GT-R modelini sergiledi; Micra, Juke, Qashgai, X-Trail ve Juke Rythm Plus da İstanbul Autoshow 2015’te yerini aldı. Mercedes-Benz GLE Coupe'nin yanısıra AMG GT modelini tanıttı. Toyota, Auris ve Mira isimli hidrojen yakıt hücreli otomobilini sergiledi. Jaguar yeni XE modelini İstanbul Autoshow 2015’te tanıttı. Porshe, 911 Turbo S, Cayanne Diesel modellerine ek olarak 919 Hybrid modelini de sergiledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler