HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇOMÜ'de rektörlük seçimi tamamlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner 237 oy alarak sandıktan birinci çıktı.

ÇOMÜ'de rektörlük seçimi tamamlandı

(DHA)Prof. Dr. Yücel Acer ikinci 180 oy, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz 163 oy aldı.

Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlandı. 689 öğretim üyesinden 670'inin oy kullandığı seçimlerde daha önceden adaylığını açıklayan Prof. Dr. Sedat Laçiner, Prof. Dr. Yücel Acer, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz ve Prof. Dr. Arzu Mirici yarıştı.Oy sayımı sonucunda Prof. Dr. Sedat Laçiner 237 oy, Prof. Dr. Yücel Acer 180 oy, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz 163, Prof. Dr. Arzu Mirici 78 oy aldı. Ayrıca aday olmayan Prof. Dr. Sefa Dereköy, Prof. Dr. Mustafa Sacar, Prof. Dr. Olcay Hisar ve Prof. Dr. Ahmet Gökkuş'a ise sandıktan birer oy çıktı. YÖK'e 6 adayın ismi gönderileceğinden 1'er oy alan 4 öğretim üyesi arasında yapılan kura çekiminde Prof. Dr. Sefa Dereköy ve Prof. Dr. Olcay Hisar'in isimleri çıktı.

MİLLİ İRADEYE YÜCE MAKAMLAR DA DİKKAT EDECEKTİR

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, oyların sayılmasının ardından bir teşekkür konuşması yaparak, "Sonuçlar ortada, 57 farkla birinci olduk. Her türlü kirli ayak oyununa, her türlü algı operasyonuna, her türlü tehdit, şantaj, aldatma, arkadaşı arkadaşa düşürme çabalarına rağmen milli irade böyle tecelli etmiştir. Milli iradeye eminim ki, yüce makamlarda dikkat edeceklerdir. ÇOMÜ'nün milli iradesine çok teşekkür ediyorum. Onların fedakarlığına ve güvenlerine layık olmaya çalışacağız" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler