HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Çözüm sürecine dönülmesin ama oğlum askere gitmesin"

'Çözüm Süreci' odaklı yaptığımız üç anketten şaşırtıcı ve birbiriyle çelişen sonuçlar çıktı.

"Çözüm sürecine dönülmesin ama oğlum askere gitmesin"

**Diren Selimoğlu/Mynet Haber

**

10 bin kişiye yakın katılımla oylanan anketlerde, çözüm sürecine dönülmesini istemeyenler %66'lık bir orandayken, askere gitmek ya da çocuğunu askere göndermek isteyenlerin oranı %36 çıktı.

Katılımcılar, şehit cenazelerinde devlet yöneticilerine gösterilen tepkiyi ise %77'lik bir oranla haklı buldu.

Anketlere gelen yorumlarda, çözüm sürecine dönülmemesini isteyenlerle, askere gidilmemesini/çocuğunu göndermemesini isteyenlerin yüksek oranda olması 'çelişkili' olarak nitelendirildi.

Devletin zirvesinde çözüm süreci çatlağı

Erdoğan, "2013 Mayıs’ına dönerse her şey konuşulabilir" diyen Davutoğlu'nun aksine, "Ortada müzakere edecek de görüşecek de bir konu yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç: Sorumlular, taziye yayımlamak yerine, kanı durduracak adım atmalılar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinin farklı bir isimle güncellenerek tekrar gündeme alınması gerektiği görüşünü yinelemişti. Arınç, “Hükümetimizin öncülüğünde ve TBMM çatısı altında çözüm için adım atılırsa, karşılık bulacağı inancındayım” dedi. Arınç’ın “Halkımızın beklentisi ne kadar çok teröristin öldürüldüğünü duymak değil, artık şehit haberleri duymamaktır” sözleri ise akıllara Erdoğan’ın “Şehit sayısı 300’ü geçti. Teröristlerin verdiği kayıplar bunun en az 10 katı” açıklamalarını getirmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler