HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cübbeli Ahmet'in tahliye talebi reddedildi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet ' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu davaya devam edildi.

16 sanıklı davanın tutuklu sanıklarının tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşmaya izleyici olarak katılan iş adamı Fadıl Akgündüz, Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü'nün elini öpmesi dikkat çekti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Barış Sezek, Mahjouba Demirel ve Nejat Ergin'de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya katılmayan tutuklu sanık Ahmet Mahmut Ünlü, aldığı istirahat raporunu mahkemeye gönderdi.Tanıkların dinlenmesinin ardından sanık ve avukatların talepleri alındı.

Duruşma sonunda tahliye ve diğer taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, tutuklu sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek ve Mahjuba Demirel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdiklerini açıkladı. Ekinci, iddia edilen suçun niteliği, bir kısım sanıkların beyanları, yakalama ve el koyma tutanakları, bir kısım sanıklar ile mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması, sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin makul süreyi aşan bir durumun olmaması nedeniyle tahliye taleplerini reddettiklerini kaydetti. Dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşma 7 Aralık 2012 tarihine ertelendi.

Öte yandan Cübbeli Ahmet'in kızı ve oğlunun da aralarında bulunduğu ailesi ile iş adamı Fadıl Akgündüz ve yazar Emine Şenlikoğlu da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. Fadıl Akgündüz'ün, duruşma başladıktan yaklaşık bir saat sonra duruşma salonuna girdiği ve izleyiciler arasında yer alan Cübbeli Ahmet'in babası Yusuf Ünlü'nün elini öptüğü gözlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "Haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "İnsan ticareti yapmak", "Cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 25 yıldan 53 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler