HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cübbeli ile hakimin diyaloğu güldürdü

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında bulunduğu 16 tutuksuz sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Cübbeli ile hakimin diyaloğu güldürdü
Çağlayan’daki Adalet Sarayında bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ahmet Mahmut Ünlü ve Barış Sezek’in de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı.
**“NAMAZ KILDI, DURUŞMAYA GEÇ KATILDI"**
Ünlü duruşma öncesi adliye içindeki fotokopi odasında öğle namazı kıldı. Duruşmaya 5 dakika geç katılan Ünlü’ye mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Ahmet Bey hoş geldiniz" dedi. Ünlü ise ağaya kalkarak, “Hoşbulduk efendim" diye yanıt verdi.
Davanın müştekisi Faslı İmanee Lemghari talimat ile Fas’ta verdiği ifadenin mahkemeye ulaştığını belirten Mahkeme Başkanı, “İmanee, Barış Sezek ile imam nikahı kıydığını belirtmiş. Ünlü’nün de bu nikahta bulunarak Fatiha okuduğunu söylemiş" dedi. İfadeye yönelik söz verilen Barış Sezek, “İfadenin bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış. İfadesinde Ahmet Mahmut Ünlü’nün nikahta bulunduğunu söylüyor. O bölümü yanlış" diye konuştu.
**ÜNLÜ: “BEN İMAM NİKAHI KIYMADIM"**
İfadeye yönelik söz alan Ünlü de, “Yok ben nikah falan kıymadım. Orada bulunmadım. Resmi nikah olmadan nikah kıymam ben. Bunun suç olduğunu da çok iyi bilirim. Nüfuslu kişilerde benden nikah kıymama istedi ancak ben kıymadım" dedi. Üye hakimin Seyfettin Mermerci’nin , “Daha önce kendi nikahınızı kıyabileceğinizi söylemiştiniz" sözleri üzerine, “Kendi nikahınızı kıyarsınız onda bir sorun yok" diye yanıt verdi. Ünlü’nün duruşma sırasında sık sık dua okuduğu görüldü.
**MAHKEME BAŞKANININ İLGİNÇ ANISI**
Duruşmada konuşan Mahkeme Başkanı Ekinci, “Geçtiğimiz günlerde bir taksiye bindim. Taksi de Lalagül FM açıktı. Siz de (Ünlü) orada konuşuyordunuz. Şoför kapatacaktı kapatma dinleyelim dedim. Siz orada ‘Umre’ye gittim ama mahkeme 10 gün izin veriyor. Ben de 10 günlük gidip geldim' dediniz" diye konuştu.
**BAŞKAN: “SENİN SEVABINA NİYE ENGEL OLALIM"**
Bu sözler üzerine Ünlü, “Avukatlarım 1 aylık izin için size başvurmuş. Siz de ‘ne yapacak 1 ayı. Oraya mı yerleşecek?demişsiniz. Ben de tamam o zaman 10 günlük izin verilsin dedim" dedi.
Ünlü ‘nün bu sözlerine mahkeme başkanı Ekinci, “Yok öyle bir şey demedik. Senin sevabına niye engel olalım. İstersen 2 ay kal" şeklinde konuştu.
**DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCIYA GÖNDERİLDİ**
Ünlü’nün avukatları her hafta karakola imza atma yönündeki adli kontrolün 1 aylık süreye çıkarılmasını talep etti. 15 dakikalık aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Ünlü’nün imza atma süresini 1 aya çıkardı. Ünlü’nün her ayın başında ilk Çarşamba günü karakolu giderek imza atma şartı getirdi. Mahkeme dosyayı da mütalaa hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi. (DHA)
[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler