HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çubukçu: 45 cm haberleri asparagas

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Mersin Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'de kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşamayacağı yönündeki haberlerin asparagas olduğunu söyledi.

Bakan Nimet Çubukçu, Milli Eğitim bakanlığının çıkan haberlerden sonra araştırma yapıp yazılı açıklamada bulunduğunu hatırlattı.

İlköğretimde Erişim ve Devamın İzlenmesi Çalışmalarında Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve bir çok devlet kurumu yöneticisinin katılımı ile Ankara Hilton Oteli'nde imzalandı.

Bakan Çubukçu, toplantı başlamadan önce basın mensuplarının Mersin'de yaşandığı ileri sürülen iddiaları yanıtladı. Konuyu, kantin eylemi gibi organize edilmiş bir mesele olduğunu söyleyen Çubukçu, "Ne 45 santim mesafe uyarısı var ne de sıralar tahtalarla kaplanmıştır. Öyle olsaydı eğer bu haberi yapanların haberle ilgili fotoğrafı ve yazıyı kullanmaları gerekirdi. Bazı öğrencilerin velileri böyle bir uygulama vardı da son verildi. Peki hangi uygulama vardı da son verildi? Kız ve erkek öğrencilerin pansiyonları ayrı, giriş kapıları ayrıdır. Binaların ayrı olduğu gibi kapılarında ayrı olmasından doğal ne olabilir? Ayrı bir binaya aynı kapıdan girmek zaten mümkün değil. Kaldı ki, bu doğruda değil. Bizim burada, basın mensuplarından istediğimiz bu haberlere karşı dikkatli olmalarıdır" diye konuştu.

-DEVAMLILIK PROTOKOLÜ İÇİN İŞ BİRLİĞİ-

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada ise, Türkiye’de geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde okullaşma oranının yüzde 98.97, bu oranın kızlarda yüzde 98.68 ve erkek çocuklarında ise, yüzde 99.24 olarak gerçekleştiğini vurgulayarak, “Cinsiyet farkına dayalı okullaşma oranlarındaki eşitsizlik adeta minimum düzeye indi” dedi. Çubukçu şöyle devam etti:

“Kız ve erkek çocuklarımızın ücretsiz, zorunlu, kaliteli eğitime devamını sağlamak amacıyla hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda düzenlenen ilk öğretime erişim ve devamlılık çalışmalarının da kurumlararası iş birliğini protokolünün de çalışmalarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum. Bakanlığımız ilk öğretimde yüzde 100 okullaşma çabalarına hız kazandıracak bu protokolün tarafları arasında Başbakanlığımıza bağlı kuruluşlar başta olmak üzere Adalet, İçişleri, Dışişleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi bir çok bakanlık bulunuyor. Görüldüğü gibi güçlü bir kadro ile yola çıkıyoruz. Temel amacımız ilk öğretim çağındaki çocuklarımızın eğitime erişimini sağlamak, ve eğitimden kopmalarını önlemektir. Ülkemizin 5 yıllık kalkınma planlarına baktığımızda ilköğretimin tüm çocuklara yaygınlaştırılması ile ilgili 1970’lerden itibaren hep gündemin ilk sıralarında yer almıştır.”

-“EŞİTSİZLİK MİNİMUM DÜZEYE İNDİ”-

İlköğretimde devamlılığa vurgu yapan Bakan Nimet Çubukçu, ilköğretime erişimi arttırmanın hükümetin öncelikli hedefleri arasında olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Seferberlik ruhuyla hareket ettik 70’li yıllardan beridir koyulan hedeflere çok kısa süre içerisinde ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. On yıl önce ilköğretimde kayıtlı olmayan çocuk sayımız 1 milyon 434 bin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında bu çocukların sayısı 289 bin 16’ya 2009-2010 eğitim öğretim yılında ise kayıtsız çocuk sayısı 139 bin 691’e düştü. Bugün itibari ile sevinçle paylaşmak isterimki ilk öğretime kayıtsız çocuk sayısını 51 bin 605’i kız olmak üzere 82 bin 107 bin civarında düştü.”

Son bir yılda çocukların okula kayıtları ve devamında yüzde 50 başarı sağlandığının altını çizen Nimet Çubukçu, “Bu kapsamda zorunlu eğitim çağında olup da ilköğretime devamsız çocukların tespit edilmesi ikna çalışmaları kaydedilmeme devamsızlık nedenlerine bağlı izleme ve değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır” dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler