HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cuma namazı saatinin öğle tatiline göre düzenlenmesi istendi

Kayseri’de bir sendika, memur ve öğrencilerin namaz kılabilmesi amacıyla her ilde cuma namazı saatinin öğle tatiline göre düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı.

Cuma namazı saatinin öğle tatiline göre düzenlenmesi istendi

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) üyeleri kentin Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Bürüngüz Camisi önünde cuma namazı sonrası 'Memur, öğrenci cuma namazı kılmak istiyor' sloganıyla kampanya başlattı. Sendikanın Kayseri Temsilcisi Mehmet Kılınç, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların din ve vicdan hürriyeti kapsamında temel dini vecibelerini yerine getirmelerinde sıkıntılar olduğunu ileri sürdü. Bunun için alınacak önlemlerden birinin cuma namazının saatinin memurlarla öğrencilerin camiye gelebilecekleri gibi düzenlenmesini istediklerini belirten Kılınç, şöyle dedi:

"Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası olarak yaklaşık 2.5 milyon memurun çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasının, özellikle cuma namazı gibi farz bir ibadetin yerine getirilmesi açısından önem arz ettiğini belirtiyoruz. Cuma günleri öğle tatili saatlerinin, o ildeki cuma namazı saatine göre uyarlanması gerektiğinin altını çiziyoruz. Ülkemizin doğusu ile batısı arasında ciddi yerel saat farkının olmasından dolayı, bu düzenlemenin valilikler tarafından yapılması doğabilecek sorunların önüne geçecektir."

Bu talebi karşılamanın devletin görevi olduğunu kaydeden Mehmet Kılınç, "Hukuk devletinde yaşayan her vatandaşın inanç değerleri dokunulmazdır. Bu kapsamda başta üyelerimiz olmak üzere, kamu çalışanlarının ekseriyetinin inanç ve manevi içerikli bu haklı taleplerinin karşılanması için hukuki çerçevede gerekli mücadeleyi vereceğimizin altını çiziyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler