HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumali Genç adliyeye sevk edildi

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan yurt müdürü, yurt bekçisi ve bir dernek üyesi adliyeye sevk edildi.

Cumali Genç adliyeye sevk edildi

Alınan bilgiye göre, gözaltındaki yurt müdürü Cumali Genç, isimleri henüz öğrenilemeyen yurt bekçisi ve bir dernek üyesi, Aladağ İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yangında bir çocuğunu kaybeden Cumali Genç, adliye girişinde basın mensuplarının yangın merdiveninin kapısının kilitli olup olmadığını sorması üzerine "Kesinlikle açıktı. Dumandan öğrenciler yaklaşamamış merdivene." cevabını verdi.

Gözaltındaki diğer 5 kişinin ise İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 4 gün önce özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 6'sı daha önce adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

"ALADAĞ YOLUNDA YANLIŞ GÜZERGAH KULLANDILAR"

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 12 kişiden 6'sının toprağa verildiği Köprücük Köyü'ne giderken cenaze araçlarının çamurlu yolda kalmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkan Yusuf Özsırkıntı, cenazelerin Aladağ-Köprücük arasında ulaşım sağlayan stablize kaplamalı yol yerine, çamurlu orman yolundan götürüldüğünü söyledi. Tartışma konusu olan 7.5 kilometrelik orman yolunun defin günü Sabah erken saatlerde Aladağ Belediyesi'ne ait iş makineleriyle sıyrıldığını, bu durumun çamur halini artırdığını aktaran Özsırkıntı, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Aladağ-Köprücük arasındaki 40 kilometrelik stablize yolun ise köye sorunsuz ulaşım hizmet verdiğini vurguladı.

BİZE SORMADILAR

Cenaze konvoyunun Kozan üzerinden Köprücük'e gittiğini, bu nedenle çamurlu yola girildiğini kaydeden Özsırkıntı, şöyle devam etti:

"Cenazeleri taşıyan araçlara polis ve Jandarma ekipleri eskortluk yapmıştır. Cenaze konvoyu, Kozan üzerinden Köprücük'e giderken de orman yolu tercih edilmiştir. Güzergah belirlenirken de belediyemizdeki ilgili görevlilerden görüş alınmamıştır. Halbuki sorumluluk alanımızdaki Aladağ-Köprücük yolu stablize kaplama ve ulaşım hizmetini sorunsuz vermektedir. Adana merkezden Aladağ üzerinden köye varış mesafesi toplamda 130 kilometre, Kozan üzerinden aynı noktaya varış mesafesi toplam 142.5 kilometredir. Kamuoyunda farklı yorumlar yapılması nedeniyle, cenaze araçlarının götürüldüğü çamurlu yolun, orman yolu olduğunun bilinmesini isteriz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler