HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: (2)

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde hiçbir şekilde, hiç kimseye taviz verilmediğini belirtti.

Erdoğan, çözüm sürecinde hiçbir şekilde, hiç kimseye taviz verilmediğini belirterek, "Bazı siyasilerin dediği gibi, biz terörist başının elini sıkmadık, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık" dedi.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara Vilayetler Evi'nde şehit ailelerinin katılımıyla düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, gerek Türkiye'de gerekse dünya genelinde şehitlerin ve şehitliklerin mahsun olmaması için geç kalınmış bir vazifeyi hakkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, şehitlerden geriye kalanın sadece aziz hatıraları olmadığını, onlardan kalan bir aziz hatıranın da üzerinde yaşanılan vatan, vatanın bağımsızlığı ve hürriyeti olduğunu vurguladı.

Şehitlerin, vatanlarının ve bayraklarının istiklali için verdikleri canın takipçisi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Her bir gazimiz, daha iyi, daha güzel, daha özgür bir Türkiye hayaliyle canlarını ortaya koydular. Biz sadece şehit ve gazilerimize değil, sadece şehit ve gazi yakınlarımıza değil, onların bize gösterdiği istikamete de sımsıkı sahip çıkıyoruz. Türkiye'yi büyüterek, Türkiye'nin ekonomisini itibarını, dayanışmasını, kardeşliğini yücelterek aziz şehitlerimizin vasiyetini yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerin, içinde bulundukları hassasiyet nedeniyle bir takım art niyetli çevrelerin istismar hedefi olabildiğine dikkati çeken Erdoğan, bazı siyasi partilerin, grupların, odakların kutsal değerler, özellikle şehitler üzerinden çok kirli rant sağlamanın peşine düşebildiğini söyledi.

-"Ne yaptıysak şehitlerimizin aziz hatırası için yaptık"

Başbakan Erdoğan, "Maalesef bu çevreler Türkiye'nin istikbaline ilişkin yalanlar söyleyebiliyor, iftiralar atabiliyor, olmayanı varmış gibi gösteriyor" dedi. Türkiye'yi 12 yıl boyunca şehitlerin aziz hatıralarına hürmetle bugünlere taşıdıklarını anlatan Erdoğan, "Ne yaptıysak şehitlerimizin aziz hatırası için yaptık. Ne yaptıysak şehitlerimizin bize işaret ettiği istikamet içinde yaptık. Bugün ve bundan sonra da referansımız, hiç şüpheniz olmasın şehitlerimizin ta kendisi olacaktır. Onların işaret ettiği istikametten asla şaşmadık. Onların aziz hatırasına gölge düşürülmesine asla müsaade etmeyiz. Onlar, büyük, güçlü, özgür, bölgesinde ve dünyada itibarı olan bir ülke için canlarını verdiler. Biz de sadece bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, milli birlik ve kardeşlik projesine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu büyük yarasını dindirmek için tüm riskleri göze alarak bu süreci işlettik. Kanı durdurmak için başlattığımız bu süreçlerde içeride ve dışarıda pek çok gizli, açık saldırıya, provokasyona, tuzağa, tertibe maruz kaldık. Konunun hassasiyeti, sürecin nezaketi fevkalade dikkatli, hassas olmamızı gerektiriyor. Muhalefet partileri böyle bir mesuliyet taşımadıkları için onlar ağızlarına geleni söyleyebiliyor, herşeyi istismar konusu yapabiliyorlar ama bizim milletimize ve tarihe karşı sorumluluğumuz var. Biz sorumlu davranıyoruz, kararlı davranıyoruz. Milletimizin kalbini kırmadan, süreci de zedelemeden ilerletmenin hassasiyetini omuzlarımızda taşıyoruz.

Çözüm sürecinde şu ana kadar önemli bir mesafe katettik. En son netice olarak, uzun zamandır terör kaynaklı şehit cenazeleri gelmiyor. Yeni gazi ve maluller gelmiyor, evlere, ocaklara, yüreklere ateş düşmüyor, anneler ve babalar evlat acısıyla kavrulmuyor. Şunun bir kez daha altını çizerek söylüyorum, hiçbir şekilde, hiç kimseye taviz verilmiyor. Bazı siyasilerin dediği gibi biz terörist başının elini sıkmadık, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık. Ancak şunun da hesabını kendileri vermelidirler; idam cezasıyla yargılanması gerekirken atmaları gereken adımları atmayanlar kalkıp da bize bu noktada hesap soramazlar."

-"Türkiye'nin hiçbir kazanımı pazarlık konusu değil"

Türkiye'nin hiçbir kazanımının bu süreçte pazarlık konusu yapılmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Biz sadece kanın durması, sadece acılı annelerin, babaların gözyaşının dinmesi için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken taviz vererek, pazarlıklar yaparak, şehitlerimizin hatırasına gölge düşürerek değil, tam tersine milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin, şehitlerimizin şerefini düşünerek mücadele veriyoruz. Türkiye rahat olsun. Özellikle şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz, gazilerimizin yakınları müsterih olsun" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye rahat olsun. Özellikle şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz, gazilerimizin yakınları müsterih olsun. Yaptığımız her iş, başlattığımız her süreç vatanı için kanını, canını ortaya koymuş kahramanlarımızın gösterdikleri istikamet doğrultusundadır. Ne onları ne onların aziz hatıralarını ne de geride kalanları incitmedik, incitmeyiz" diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerden, yapılan istismar hareketlerine karşı özellikle dikkatli olmalarını, yalanlara, iftiralara, dedikodulara karşı uyanık olmalarını rica eden Erdoğan, oy uğruna, kirli siyaset uğruna, şehit ve gazileri istismar edenlere, şehitler üzerinden yalan ve iftira üretenlere prim vermemelerini istedi.

-"Biz de aynı ruhla onların yanında yer almaya mecburuz"

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 600'ü aşkın Filistinli'nin şehit olduğunu, bin 500 Filistinli'nin yaralandığını ve bu nedenle ulusal yas ilan ettiklerini anımsatarak, "Bazı vurdumduymazlar 'Ne işiniz var Filistin'de?' diyorlar. Kardeşlerim Çanakkale şehitliklerini dolaşırsanız, orada şehit olan Filistinli kardeşlerimizi görürsünüz. Onlar dün bizim için, bizim topraklarımızda, bizimle omuz omuza tüm dünyadaki Haçlı ittifakına karşı burada niçin şehit olduysalar biz de şimdi aynı ruhla, aynı anlayışla onların yanında yer almaya mecburuz" diye konuştu. Filistinlilere el uzatırken, Türkmenlere el uzatmadıkları yönünde bazı eleştiriler yapıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu ne vicdansızlıktır. Utanmadan sıkılmadan, İslam Teşkilatı Örgütünde görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullandı. Bizim bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen birisidir, yaşayan birisidir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun. Şimdi sıkılmadan kalkıp medya mensuplarının karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık. Bir insani yardımı da ulaştırırken Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırları paralel yapı tarafından çevrilmek suretiyle durduruldu. Hatırlayın o günleri, daha çok değil. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimize, insani yardım konusunda ne denli yardımcı olduğumuzu onlar gayet iyi biliyorlar. Her alanda onların yanında biz olduk. Bilerek konuş, bilmeden niye konuşuyorsun. İki tane kılavuzu var, maalesef bunlar da karga. Tablo böyle olunca yanlışlardan kurtulmaları mümkün değil."

Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimde milletin teveccühüyle seçilmesi halinde şehit yakınları ve gazilerin tüm meselelerine bugüne kadar nasıl eğildiyse, bundan sonra da eğilmeye devam edeceğini, şehit ve gazilerin emaneti olan vatan için daha çok çalışacaklarını, onların hatıralarını daha da yücelteceklerini bildirdi.

Ataması yapılacak şehit, gazi ve terör mağduru yakınlarına yeni atamalarının hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, sağladıkları hakların şehit ve gazi yakınlarının en tabi hakları olduğunu vurguladı.

Erdoğan, aziz milletin, şehit yakınlarına ve onların aziz hatıralarına ebediyyen sahip çıkacağını sözlerine ekledi.

-İkinci istihdam paketi müjdesi

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından elektronik butona basarak şehit ve gazi yakınları ile gaziler için istihdam kurasını başlattı. Kurayla, bin 192'si kadın, 2 bin 335'i erkek olmak üzere 3 bin 527 şehit ve gazi yakını ile gazilere kamuda iş imkanı sağlandı. Erdoğan, elektronik kura devam ederken, en yakın zamanda ikinci istihdam paketinin de hazırlanacağı müjdesini verdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra yanına gelen bazı şehit yakınlarıyla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir şehit kardeşinin cep telefonuyla annesiyle görüşme talebini geri çevirmeyen Erdoğan, telefonla şehit annesiyle görüşerek, yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler