HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitliği’nde

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında bugün başlayacak olan etkinliklerin ilki 81 ildeki şehit kabirlerine ziyaretlerle gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Edirnekapı'daki 15 Temmuz şehitliğini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret sırasında Kur'an okuduğu öğrenilirken, mezar başında Kur'an-ı Kerim okunurken Erdoğan ve Yıldırım buradan Şehzadebaşı Cami'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitliği’nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da mezar başında Kur'an okuduğu öğrenildi.

15 Temmuz Şehitleri Anma programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitliği'ne ziyaret etti. Ziyarette Erdoğan ve Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında Kur'an okuduğu öğrenildi.

Mezar başında Kur'an-ı Kerim okunurken Erdoğan ve Yıldırım buradan da Şehzadebaşı Cami'ne geçti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İzmir'de şehitlikler ziyaret edildi, tüm ilçelerde mevlit okutuldu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

İlk ziyaret, Türk bayraklarıyla donatılan Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'ne yapıldı.

Programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile AK Parti İzmir milletvekilleri ve şehit yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Ramazan Muslu dua etti. Katılanların eşlik ettiği duada Muslu, "Ya İlahi, 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yek vücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle. Fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı feraset ve basiretle davranmamızı bizlere ihsan eyle Allah'ım. Allah'ım bozguncu ve fesatçılara karşı bizi her daim muzaffer eyle." temennisinde bulundu.

Duanın ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı, şehit aileleriyle sohbet edildi.

"ÇANAKKALE RUHU MİLLETİMİZİN HALA KALBİNDE, GÖNLÜNDE"

Programın ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir sene önce bu vakitlerde, insanlık tarihinin görmüş olduğu en aşağılık, en alçak işgal girişimini yaşadık. Bunu da her sene bu etkinliklerle, anmalarla sürekli yad edeceğiz ve canlı tutacağız." dedi. Darbe girişiminin yaşandığı gece iki şey olduğunu aktaran Dağ, şöyle devam etti:

"Birincisi hain bir yapı, devlet içine sızmış bir yapının bu millete karşı yapmış olduğu bir hareket vardı. İkincisi de bunu duyar duymaz Sayın Cumhurbaşkanımızın sokağa, meydanlara, havaalanlarına insanları davet etmesiyle insanların tankın önüne çıkan, uçağa kendini siper eden, silaha kendini siper eden bir davranışı vardı. Her ikisi de ders alınması gereken hususlar.

Kırk yıldan bu yana oluşmuş böyle yapının bir daha ülkede meydana gelmemesi noktasında, yaşananların sürekli canlı tutulması gerektiğine dikkati çeken Dağ, "Vatan, millet, bayrak, devlet, ülke, ezan, lider, milli irade denildiğinde milletimizin nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, Çanakkale ruhu diye anlattığımız o ruhun milletimizin hala kalbinde, gönlünde devam ettiğinin en net göstergesi. Onun için bu hafta bu anma programlarıyla 15 Temmuz ve 16 Temmuz'u bu anlamda hem anmış, hem de 16 Temmuz'daki yeniden doğuşu da kutlamış olacağız." diye konuştu.

Daha sonra Kadifekale Hava Şehitliği'ne ziyaret gerçekleştirildi.

Burada da Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehit mezarlarına karanfiller bırakan yetkililer, şehit aileleriyle sohbet etti.

30 İLÇEDE MEVLİT

Ziyaretlerin ardında şehitler için mevlit okutuldu. Hisar Camisi'nde okutulan mevlidin ardından cemaate pilav, tavuk, ayran ikram edildi.

İl Müftüsü Ramazan Muslu, tüm ülkede olduğu gibi İzmir'de de Diyanet İşleri Başkanlığı ve valilik talimatıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu bağlamda İzmir'de, öğle vaktinde, eş zamanlı olarak 30 ilçedeki merkez camilerde mevlit programları icra edildiğini kaydeden Muslu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız hafta vesilesiyle 100 bin hatim okunmasını sağladı. Bütün din görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın iştirak ettiği bu hatimlerin duası cuma günü gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı. (Ajanslar)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler