HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç'la neler konuştuklarını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vefatından 1 gün önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ettiği Mustafa Koç ile neler konuştuğunu açıkladı.

Erdoğan gazetecilerin “Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un ölümünden bir gün önce bir aradaydınız neler konuşuldu?” sorusu üzerine, şu açıklamayı yaptı.

“Kader planı işliyor. Yaşa falan bakmıyor. Olay bu. Bir gün önce 2 kardeşle birlikte bir aradaydık. Hatta şakalaştık. Kilo verme konusunu paylaştık. Hatta alkolü azalttın mı diye konuştuk. Bu süreç içinde Koç Grubunun savunma sanayine yönelik adımlarını ve komşu ülkelerle yapılacak ticaretleri konuştuk ve bu sürece yönelik neler yapılabilir bunları değerlendirdik. Altay projesini onlara verdik onlar yapacaktı. Onu ve buna benzer konuları konuştuk. Sabah kalkıp TV'yi açtığımda ben de şok oldum. Ve anında Ali Bey’i aradım baş sağlığı diledim. Rahmi Bey de yanındaydı. Kendisine de sabırlar diliyorum. Gerçekten Türk sanayisinde son 12-13 yılda ciddi performans sergilediler. Çok ciddi atak durumu vardı. Kendilerine rahmet temennisinden başka diyecek bir şeyimiz yok. Biz de Pazar günü cenaze merasiminde bulunacağız. Tüm aileye ve sektöre başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum” dedi.

KOÇ'UN CENAZESİNE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mutafa Koç'un pazar günü yapılacak olan cenazesine katılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında cami çıkışında yaptığı açıklamada gündeme dair mesajlar da verdi.

DİYARBAKIR SALDIRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da bir okula yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Bu çok çok üzüntü verici bir olay. Bu terör örgütünün ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Aslında bu 1128 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler, kimlerin yanında olduklarını çok açık ve ortaya koydular. Karnelerini alan öğrencilere yapılan u adice saldırının arkasında olanlar bunlar. Bunların öğrenciyle, talebeyle, ne denli ilgi ve alakalarının olduğu ortada" dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK BAKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış ve kardeşlik bakanlığı kurulması önerisinin gelip gelmediğine yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

"Öneri geldi. buna karşı hocalarımızız şunu söyledim. Bu süreci 3 kademem değerlendirmiştik. Birincisi demokratik açılım süreci, ikincisi milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili süreçti. Üçüncüsü de çözüm süreciydi. Zaten milli birlik ve kardeşlik projesinin içeriği ne ise kuracağınız böyle bir bakanlığın içeriği de bu olacak. Sadece adı ne olacak, bir bakanlık kurduk olacak. Şu anda o bakanlıkla ilgili yapacağımız şeyi biz bu proje ile yapıyoruz" dedi.

LEYLA ZANA'NIN GÖRÜŞME TALEBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana'nın kendisi ile görüşme talebi olduğu yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Böyle bir talebi oldu. Dün Beşteep sofrasında bunuda arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımızla bu konuyla ilgili değerlendirme ve bu değerlendirme neticesinde kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisi ile görüşebiliriz."

Amerikan Hastanesi'nden Mustafa Koç açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Koç Ailesine Taziye Telefonu Mustafa Koç'un bulunduğu hastaneye ziyaretçi akını Türkiye'de şu an 'kalp krizi' aranıyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler