HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk polisi o silahı kullanmayacak

Türkiye ile ABD arasındaki kriz tırmanıyor. Ankara'da Valiler Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polis teşkilatıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, ''Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak'' dedi. Sig sauer bilindiği üzere merkezi New Hampshire, Exeter Amerika’da bulunan, 600’ü aşkın çalışanı ile ISO 9001 sertifikası altında faaliyet yürüten bir firma.

Erdoğan, açıklamasında ''Biz kendi paramızla silah almak istiyoruz onlar vermiyor. Bundan sonra artık Bakanım da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silahı bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır. Çünkü onlardan almaya devam ettikçe bize tembellik geliyor. Biz kendi ürettiklerimizle yapalım. Bu planların hedefi Türk milletine diz çöktürme planıdır'' ifadelerini kullandı.

DÜNYA LİDERLERİN KORUMALARININ TERCİHİ

Dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından da tercih edilen Sig Sauer model silahların teknik özellikleri ise şu şekilde:

Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW
Uzunluk: 180 mm
Namlu uzunluğu: 99 mm
Ağırlık(boş): 770 g
Kapasite: 12+1

TÜRKİYE'DE DAĞITILAN MODEL

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. İlk etapta Başbakanlık Korumalarına sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı ve TBMM korumalarına da dağıtılan silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler