HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'ni ziyaret etti

Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından ziyaretlerini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle namazını kıldıktan sonra Yavuz Sultan Selim Türbesi'ne gitti. Ziyaret sırasında Yavuz Sultan Selim Camii'ne birçok vatandaş akın etti. Ziyaret sırasında vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra türbeden ayrılan Erdoğan'ın Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii'inde öğle namazını kıldıktan sonra Yavuz Sultan Selim Türbesini ziyaret etti.

Erdoğan'a ziyareti sırasında, AK Parti İstanbul Millet Vekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyet eşlik etti.

KAFTANIN ÖRTÜSÜ KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretini gerçekleştirdi sırada çok sayıda vatandaş da türbenin kapısında bekledi. Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, restorasyonu tamamlanan türbede kaftanın üzerindeki örtüyü kaldırdılar.

ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI

Ziyaretin ardından dışarı çıkan Erdoğan kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra türbeden ayrılan Erdoğan'ın Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

YAVUZ SULTAN SELİM'İN KAFTANI

Yavuz Sultan Selim'in hilafetin Osmanlı'ya geçtiği Mısır seferinde giydiği kaftanı bir alimin atından sıçrayan çamurlar kirletmiş ve sultan "Öldüğüm zaman mezarıma örtülsün" vasiyetinde bulunmuştu.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'E KAÇIRILMAK İSTENMİŞTİ

2005'te bir ihbar üzerine Gülen'e götürülmek istendiği ortaya çıkınca koruma amacıyla depoya kaldırılan Yavuz Sultan Selim'e ait 500 yıllık kaftan, tekrar ait olduğu yere konuldu. Kaftan bakım süreci geçirdi ve türbenin iklimlendirme koşulları da iyileştirildi. Fatih'teki türbede bulunan kaftanı, işadamı İnanç Çiftçi ve FETÖ'cü eski futbolcu Hakan Şükür 2005'te ABD'deki Gülen'e götürmeye çalışmış, iddiaya göre kaftanı çalmaya çalışan kişi son anda yakalanmıştı.

İHA


En Çok Aranan Haberler