HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de 14 askerin şehit, 55 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısından sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'deki hain terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hafta içi dile getirdiği "milli seferberlik" ifadesini bu açıklamasında ikinci kez kullanan Erdoğan. "Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör eylemleri, asker ve polislerimizle birlikte 79 milyon vatandaşımızın tamamını hedef almaktadır. Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Özellikle bölücü terör örgütü, tüm imkanlarını kullanmaktadır. Eylemlerin biçimi ve hedefleri, bölücü terör örgütünün asıl gayesinin Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırmak olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü hedef alan bir canlı bomba saldırısı gerçekleştirildiğini, 14 şehidin ve 55 yaralının olduğunu belirtti.

Geçen cumartesi gecesi İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan hadise neticesinde halen yüreklerin yanarken, Kayseri'de yapılan bu bombalı saldırının acıyı daha da artırdığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Terör eylemleri, asker ve polislerimizle birlikte 79 milyon vatandaşımızın tamamını hedef almaktadır. Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Özellikle bölücü terör örgütü, tüm imkanlarını kullanmaktadır. Eylemlerin biçimi ve hedefleri, bölücü terör örgütünün asıl gayesinin Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırmak olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır."

"Gün, hep birlikte Türkiye olma günüdür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maruz kalınan bu saldırıların, bölgede yaşanan olaylardan, özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerden, hatta ekonomideki dalgalanmalardan bağımsız olmadığının bilindiğine işaret ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz. Gün farklılıklar üzerinden kısır çekişmelerle enerjimizi heba etme, kavga etme değil, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkeleri çerçevesinde bir olma, beraber olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür. Kayseri'deki saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU, 48 YARALI VAR

TSK'dan yapılan açıklama şöyle; 17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar "Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir." diye konuştu

NELER YAŞANDI?

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, '17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır.' denildi.

Yaralıların bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtilen açıklamada, menfur saldırıda sivil vatandaşların da yaralanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada "Altısı ağır 55 yaralı var. 12'si yoğun bakımda. Sekiz şehidimizin kimliği belirlendi" dedi.

"Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor"

Erciyes Üniversitesi yakınındaki patlamanın, ilk bilgilere göre bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında gerçekleştiği öğrenildi. Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bir araçta patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Genelkurmay Başkanlığı Kayseri’deki patlamanın ardından geçtiği son dakika bilgisine göre, 13 askerin şehit olduğunu, 48 personel’in de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay açıklamasında "Sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir" denildi. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, telefonla bağlandığı CNN Türk televizyonuna, olayda kullanılan bombalı aracın 71 plakalı Şahin marka bir otomobil olduğunu belirtti. Kayseri’de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, saldırı hakkında "Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor" yorumunu yaptı.

Görgü tanıkların iddiasına göre halk otobüsünün yanına yaklaşan bir araçta patlama meydana geldi.

Şehit ve yaralılar olduğunu belirten Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari'nin verdiği bilgiler şöyle: "Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları, patlamanın 71 plakalı (Kırıkkale) bir araçta olduğunu belirtiyor. Otobüs, hareket halindeyken bir araç geliyor ve bombayı patlatıyor. Birinci Komando Tugayı var. Şehir merkezine gelirken Talas Tıp Fakültesi'nin bulunduğu duraktan yolcu alırken ya da kırmızı ışıkta beklerken patlama meydana geldi. Bir ceset var. Teröristin cesedi olduğu tahmin ediliyor. Olay yerine kimse alınmıyor.

Araçtan geriye sadece bir şase kalmış geriye hiçbirşey kalmamış. Otobüs solunda ağır bir hasar alıyor. Burada önemli miktarda patlayıcı kullanıldığı sanılıyor. Patlamada kullanılan araç tanınmaz halde. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderiliyor. Bunun bir terör saldırısı olduğu netleşti. Patlama otobüsün sol tarafında gerçekleşiyor. Tüm yaralılar olay yerinden alınıp hastaneye götürüldü."

Ensari “Talas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nden çıkan hasta ve hasta ve hasta yakınlarının da” dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da ''Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir" ifadelerini kullandı.

EMNİYET: OLAY YERİNE GİTMEYİN

Olay yerinde toplanan bir grup vatandaş, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde tekbir getirdi. Polis araçlarından sık sık kan anonsları yapılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar da yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın etti. Kayseri Emniyeti vatandaşlardan patlamanın olduğu bölgeye gitmemelerini istedi


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler