HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı'nın damadı Berat Albayrak kimdir? Sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da 64'ncü Hükümet'te yer alacak isimlerden biri oldu. Peki, Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kimdir? İşte, yanıtı!

Cumhurbaşkanı'nın damadı Berat Albayrak kimdir? Sorusuna yanıt

1 Kasım Genel Seçimleri'nin ardından 64'ncü Hükümet'te yer alacak isimler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu saat 11.45'de kabul ettiği görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu kabul etmesinin ardından gerçekleştirilen görüşmede yeni kabinenin sunumu yapıldı.

Yaklaşık iki saat süren görüşme saat 13.30 sıralarında sona erdi. Görüşmede Davutoğlu'nun yeni bakanlar listesinin Erdoğan'ın onayına sundu ve ardından kabinede yer alacak isimleri açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır" denildi.

Başbakan Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü’nde yeni bakanlar listesini açıkladı. Bakan listesine göre 64. Dönem Hükümeti'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak oldu. Haberimizin devamında Berat Albayrak kimdir? Sorusunun yanıtı yer almaktadır.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

Berat Albayrak, Türk iş adamı ve Çalık Holding CEO'sudur. 2015 yılı Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. bölge 6. sıra AK Parti Milletvekili adayı olan Berat Albayrak seçilmiştir. Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Berat Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yaptı. 1996 yılından itibaren profesyonel meslek hayatına başlayan Berat Albayrak, 1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlendi. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır. Berat Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı. 12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, iki çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler