HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı'ndan ABD'ye 'Fethullah Gülen' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da yaptığı konuşmada ABD'den Fethullah Gülen'in ya deport edilmesini ya da iade edilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Paralel Devlet Yapılanması'ndan çok çektiğini belirterek, "Ben buradan Amerika'ya sesleniyorum, Amerika'ya sesleniyorum, Sayın Başkan'a sesleniyorum, diyorum ki; Sayın Başkan sizin kendinize bunu söyledim, 'Pensilvanya'daki 400 dönüm arazinin içinde yer alan bu zatı ya deport edin ya da bize verin' demiştim ve bunların darbe girişimi içerisinde olduğunu size söylemiştim ama dinletemedim. Şimdi bugün bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum, diyorum ki; Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin." dedi.

Erdoğan, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Üsküdar Kısıklı'da toplanan vatandaşlara seslendi.

Farklı bir günde olunduğunu, vatandaşların da bunun bilinci içerisinde Kısıklı'da toplandıklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin şu anda büyük yanının da bu heyecanı yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira 40 yıl bu ülke, bu Paralel Devlet Papılanması'ndan çok çekti. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bu yapıdan çok çekti. Bu milletin zekatından, fitresinden, sadakasına varıncaya kadar her şeyini emdiler. Sonra da bu milleti yurt dışından, Amerika'sından Avrupa ülkelerine varıncaya kadar her yerde bu devleti, bu ülkeyi yalan yanlış, asparagas haberlerle adeta şikayet ettiler. Şimdi ben buradan Amerika'ya sesleniyorum, Amerika'ya sesleniyorum, Sayın Başkan'a sesleniyorum, diyorum ki; Sayın Başkan sizin kendinize bunu söyledim, 'Pensilvanya'daki 400 dönüm arazinin içinde yer alan bu zatı ya deport edin ya da bize verin' demiştim ve bunların darbe girişimi içerisinde olduğunu size söylemiştim ama dinletemedim. Şimdi bugün bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum, diyorum ki; Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin. Eğer biz stratejik ortaksak, eğer biz model ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin, diyorum. Zira siz bizden hangi teröristi istediyseniz biz sizlere teslim ettik. Şimdi artık terör listemizin içerisinde yer alan bu zatı da teslim edin."

- "Şimdi bu ur temizleniyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu girişimin istedikleri ve bekledikleri gibi sonuçlanmadığını dile getirerek, "Kaderin üstünde bir kader vardır" dediklerini ve buna inandıklarını, gücü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğunu söylediklerini, nitekim böyle olduğunu anlattı. Erdoğan, vatandaşların "Dik dur eğilme" şeklindeki sloganları üzerine, "Hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Başka bir yerde eğilmek bize yakışmaz. Böyle bir şey zaten bizim ilkelerimizde yok." dedi.

Bu operasyonlarla ne yazık ki polislerden ve sivillerden şehitlerin olduğunu belirten Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 1000'i aşkın yaralı bulunduğunu, onlara da şifa dilediğini söyleyen Erdoğan, "Yol arkadaşlarımızdan şehit olanlar oldu. Ama ben ayırt etmiyorum. Hepsi benim yol arkadaşımdı. Hepsine de Rabbimden inşallah o yüce makamda taltif niyaz ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim şunu özellikle söylemem lazım. Bu süreç içerisinde gerçekten bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yapmış olduğu eylemlerdi yoksa Silahlı Kuvvetlerin kendisinin değil. Çünkü Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar bir urdu, ur... Şimdi bu ur temizleniyor. Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yakışır bir noktaya doğru gidecek. Bu arada yargıya da çok teşekkür ediyorum, çünkü yargı; dört bir yanında ülkemizin, makamlarına, mevkilerine rütbelerine bakmadan, kim olursa olsun emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları toplayarak tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar."

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler