HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanlığı'ndan vatandaşlara aşure ikramı

Cumhurbaşkanlığı, muharrem ayı dolayısıyla Mimar Sinan Camisi'nde vatandaşlara aşure dağıttı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan vatandaşlara aşure ikramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce aşure dağımı, Mimar Sinan Camisi önünde öğle namazının ardından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü içerisindeki alayı ziyaretinde, askerlere Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Cevdet Yavuz katıldı.

Mimar Sinan Camisi İmamı Yunus Balcıoğlu tarafından okunan duanın ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Kazanlardaki aşurelerin üzerine fıstık, nar, kuş üzümü, tarçın gibi malzemelerle Cumhurbaşkanlığı forsu, Türk Bayrağı ve hilal resmedilmesi dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü himayesinde cami avlusunda dağıtılan 2 bin kişilik aşurenin, vatandaşlara paket halinde de verildiği görüldü.

- "Önemli ve özelliği olan bir ay"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayında bulunulduğu anımsatarak, şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz ay, milletimiz, inancımız için önemli ve özelliği olan bir aydır. Bu vesileyle biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız, köşkte bir iftar daveti verdi. Günün anlamı, önemi ve özelliği orada bir kez daha anıldı. Onun bir devamı olarak da bugün yine Sayın Cumhurbaşkanımız, çeşitli bölgelerde aşure dağıtımı yapıyor. Biz de bugün onu icra ediyoruz. Hayırlı olur inşallah, milletimizin, vatandaşlarımızın birliği, beraberliği için anlamlı, özel, sembolü olan bir organizasyon. Hayırlı olsun diyorum."

- "Aşureyi yapanların ellerine sağlık"

Camideki aşure ikramından memnun olduğunu dile getiren Nazik Kaçmaz, "Bugün camiyi ziyaret için gelmiştik. Aşureden haberimiz yoktu. Bize de yemek nasip oldu. Allah razı olsun yapanlardan. Allah daha çok versin. Uzun ömürleri olsun. Aşureyi çok beğendik. Çok güzel yapılmış. Aşureyi yapanların ellerine sağlık" dedi.

Camiyi görmek için ziyaret ettiklerini ve tesadüfen bu etkinliğe denk geldiklerini anlatan Cemil Kaçmaz da "Allah kabul eylesin. Geçmişlerinin canına değsin. Nice nice aşure günlerine erişmek nasip olsun inşallah. Allah razı olsun her şey için. Vatanımız, milletimiz için hayırlı olsun. Allah birbirimizi sevdirsin" diye konuştu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler