HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Cumhuriyet yıkılıyor, ulusal bir seferberlik ilan etmeliyiz'

CHP 24. Dönem Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, 'Cumhuriyet yıkılıyor, vatan bölünüyor. Bu bir rejim meselesi... Bütün ‘Hayır’cıları birleştirmeliyiz' dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, CHP 24. Dönem Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, Nil Soysal ile gerçekleştirdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BASKILAR ARTACAK”

– Ortak kanı şu ki; bu anayasa geçse bile yüzde 51'le geçecek. Peki yüzde 51 ile geçen bir rejim değişikliği sürdürülebilir mi?

Askerlerin yaptığı 1982 Anayasası yüzde 92 ile geçmişti. O da beğenilmedi belki ama benimsendi. En azından ülkeyi bölmedi. Bu ülkeyi bölüyor. ‘Evet'çiler ve ‘Hayır'cılar diye toplum bölündü. 80 milyonun kaderini bir kişinin iki dudağı arasına verirseniz, bunun adı demokrasi olmaz.

– Referandum sürecinde ortam daha da gerilir mi?

Benim gördüğüm; iktidar partisi bu süreci de bir korku ve baskı ortamında yönetecek. Muhalefeti sokağa çıkarmamaya, propaganda yaptırmamaya çalışacaklar. CHP olarak yapmamız gereken; ulusal seferberlik ilan etmektir. Cumhuriyet yıkılıyor, vatan bölünüyor. Burada bir rejim meselesi var. Kuvayı Milliye ruhundan kaynaklı milli kuvvetler merkezi oluşturmalıyız. Sanatçıları, sporcuları, aydınları bir araya getirip, ‘Hayır'cıları birleştirmeliyiz.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler