HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Daha kötüsü geliyor 'Tam fırtına'

İstanbul'da aralıklarla yağan ince kar, kentin yüksek yerlerini beyaza boyadı. Peki soğuk hava ve kar ne kadar devam edecek?

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı ve sabah saatlerinde de İstanbul genelinde kar yağışı sürüyor. Kar yağışı İBB'yi alarma geçirdi. İstanbul 9 bölgeye ayrılırken, metrobüs yolunun sürekli ulaşıma açık tutulması için gerekli tedbirlerin alınacağı bildirildi. THY ise bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

ÇARŞAMBAYA KADAR ARA ARA YAĞACAK

Yağış bu sabah da çok erken saatlerde hafif aralıklarla devam etti. Kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve karın günboyu sürmesi bekleniyor.

İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ayrıca Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli Sakarya hattını da etkileyecek.

Çanakkale’de denizlerdeki dalga boyunun 4 metreyi bulması üzerine Gökçeada ve Bozcaada ile Gelibolu-Lapseki hattındaki seferler durduruldu.

THY'DEN SEFER İPTALLERİ

Türk Hava Yolları (THY) olumsuz hava şartları nedeniyle bugün yapılması planlanan 8 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "30.12.2014 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda, aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" denildi.

İPTAL SEFERLER VE SAATLERİ

THY'nin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:
06.55 İstanbul-Konya seferi
08.55 Konya-İstanbul seferi
07.30 İstanbul-Budapeşte seferi
09.25 Budapeşte-İstanbul seferi
10.00 İstanbul-Ankara seferi
11.50 Ankara-İstanbul seferi
11.00 İstanbul-Ankara seferi
13.00 Ankara-İstanbul seferi

İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:
07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri ise şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferi .
10.45 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de gece saatlerinde etkisini artırması beklenen kar yağışı için gerekli önlemleri aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'da gece yarısından sonra kar yağışı ve fırtınanın etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, belediyenin, kış hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 80'i birinci öncelikli olmak üzere 308 güzergahta yaklaşık 4 bin kilometre uzunluğundaki yol ve meydanlarda çalışmalarını tamamlandığı kaydedildi.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının, 2014-2015 kış sezonu için aralarında "kar kaplanı"nın da bulunduğu 4 bin 815 personel ile 1028 araç ve iş makinesiyle çalışma yürüteceği bildirilen açıklamada, belediyenin depolarında 209 bin ton tuzun hazır bekletildiği ifade edildi.

GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

İlçe belediyelerine ihtiyaç durumunda tuz takviyesi yapılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"64 ayrı noktada ise 1385 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde ise saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacak. AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet afet müdahale ve kurtarma aracı ve 1058 personeliyle katılacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal meydanlarında, 223 personel ve 38 araçla çalışma yapacak."

Atık Yönetimi Müdürlüğünün de 613 durak, 207 üst geçit ve alt geçit ile 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri ve depo sahası yollarında 616 personel ve 71 araçla görev yapacağı ifade edilen açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 147 traktör kar kürüme ekibi, muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı" denildi.

Açıklamada, AKOM'da Zabıta Daire Başkanlığı, İSKİ, İETT, İGDAŞ, İSFALT, Trafik Müdürlüğü, Sağlık Daire Başkanlığı, Beyaz Masa, BEDAŞ, AYEDAŞ, Karayolları ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de görev yapacağı kaydedildi.

İSTANBUL 9 BÖLGEYE AYRILDI

Olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmaları için İstanbul'un 9 bölgeye ayrıldığı bildirilen açıklamada, metrobüs yolunun sürekli ulaşıma açık tutulacağı belirtildi.

Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) ile buzlanma noktalarının 3 saat önceden tespit edileceği vurgulanan açıklamada, "Ekipler 30 dakika arayla belirtilen yerlerde kürüme ve tuzlama çalışması yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu sürekli ulaşıma açık bulundurulacak. Kritik kavşaklarda 50 adet kurtarıcı ve çekici 24 saat esasına göre yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek" ifadeleri kullanıldı.

Okullara kar tatili

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devan eden kar yağışı nedeniyle Dursunbey’de 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 600 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle sabah saatlerinde okullarına gidemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşımalı sistemle eğitim verilen 6 lise ve 16 ilköğretim okulu öğrencilerine bugünün tatil edildiğini duyurdu. Kar tatilinin hava şartlarına göre uzatılabileceği, bununla ilgili duyurunun ise daha sonra yapılacağı bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler