HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dangalak' tazminatı

Astsubay, kendisine hakaret eden binbaşıdan 8 bin lira tazminat kazandı.

'Dangalak' tazminatı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Ana Bakım Merkezi’nde çalışan Astsubay A.D.A, Bölük Komutanı Binbaşı M.S.K’nın bir yüzbaşıya kendisi için “Dangalak dangalak iş yapmasın”, dediğini, kendi yüzüne de “Mal mal ne bakıyorsun, öküz müsün? Mıntıkalar niye yapılmadı?”, “Salak salak iş yapıyorsun” sözleriyle hakaret ettiği iddiasıyla tazminat davası açtı. Astsubay A.D.A, bu sözler nedeniyle 20 bin TL manevi tazminat talep etti.

'MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ÖDESİN'
Davaya bakan Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen askeri idari tahkikat raporunda, İdari Tahkikat Heyeti’nin sarf edilen kelimelerin bahar ayları ile otların fazla gelişmesi, sürekli yağmur yağması, asker yetersizliği gibi sebeplerden dolayı işlerin yetişmemesine bağlı gerginlikler nedeni ile bilinçsiz olarak sarf edilmiş kelimeler olduğu gibi gerekçelerle yasal işlem yapılmasına gerek olmadığı kararı verildi. İdari Tahkikat Heyeti, binbaşının “bu defaya mahsus olmak üzere yazılı olarak ikaz edilmesine” karar vererek dosyayı kapattı.

Davalı binbaşı mahkemede, hizmet kusuru olduğu için tazminatın kendisinden değil Milli Savunma Bakanlığı’ndan istenmesi gerektiğini savundu. Mahkeme ise bu savunmayı reddederek hakaretin kişisel bir kusur olduğunu ve görev yerinin sivil yargı olduğuna işaret etti. Mahkeme, ayrıca kamu görevinin ifasıyla hiç ilgisi olmayan kusurlu davranışlarıyla başkasına zarar veren kamu personelinin Borçlar Kanunu’nun 41. maddesi (haksız fiil) vd. maddelerine göre sorumluluğa tek başına katlanması gerektiğine hükmetti.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler