HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbe girişiminde tutuklanan bin 200 er serbest bırakıldı

Darbe girişimi sırasında tutuklanan erler ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak yaptığı açıklamada, darbe suçuna karışmamış 1200 erin serbest bırakıldığını açıkladı.

Darbe girişiminde tutuklanan bin 200 er serbest bırakıldı

Kodalak, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin bilgi verdi. Olaylar başladığı andan itibaren düne kadar ilk etapta olaya karışmamış 1200 kişinin serbest bırakıldığını kaydeden Kodalak, "Şu anda sayısını bilemediğim kadar epeyce bir erimiz gözaltında ya da tutuklu. Serbest bırakılan 1200 kişi sadece er" şeklinde konuştu.

"Şu anda sayısını bilemediğim kadar epeyce bir erimiz gözaltında ya da tutuklu. Serbest bırakılan bin 200 kişi sadece er" "Halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklacağız. O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum askerleri de tabii ki katmayacağız" - "Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi."

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklacaklarını belirterek, "O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum askerleri de tabii ki katmayacağız. Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi." dedi.

Başsavcı Kodalak, rütbeli askerlerin serbest bırakılmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Neyin ne olduğunu anlayamamış, bilememiş, neye alet olduğunu bilememiş erlerden bahsediyoruz. Büyük bir kısmı tutuklu ama onları da hızla ayıracağız, ayıklayacağız. Halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklacağız. O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum olan askerleri de tabii ki katmayacağız. Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi."

En Çok Aranan Haberler