HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbeci asker ameliyat önlüğüyle cezaevine geldi

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Malatya’da gözaltına alınan 9 rütbeli asker daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Darbeci asker ameliyat önlüğüyle cezaevine geldi

Tutuklulardan yüzbaşı rütbesindeki askerin üzerinde ameliyat önlüğü olması dikkatlerden kaçmadı.

15 Temmuz günün FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmada 2.Ordu Komutanlığı’nda gözaltına alınan askerlerin yargılanmaları sürüyor. Aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesi’ne sevk ediliyor. Son olarak tutuklanan 9 asker arasında yarbay, yüzbaşı, piyade üsteğmen ve uzman çavuşun da bulunuyor.

Tutuklanan askerler geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi. Tutuklulardan yüzbaşı rütbesindeki askerin üzerinde ameliyat önlüğü olması dikkatlerden kaçmadı. Yaralı yüzbaşının 2.Ordu Komutanlığı karargahında nizamiyede görevli olduğu ve kalkışma sırasında içeri girenleri vurun emri verdiği iddia edildi.

Öte yandan darbe girişiminin ardından Malatya’da şuana kadar aralarında üst düzey rütbelilerin de bulunduğu 45 asker tutuklandı, 65 er ise serbest bırakıldı. Darbe kalkışmasının ardından Malatya’da tutuklanan en üst düzey rütbeli ise 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti olarak biliniyor. (İHA)

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan, savcılık soruşturmasında çarpıcı itiraflarda bulunmuş ve o da ameliyathane önlüğü ile sevk edilmişti.


En Çok Aranan Haberler