HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbeci askerlerin İBB'ye girmesi ve gözaltına alınmaları kamerada

Darbe girişiminin yaşandığı gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yaşanan olayların yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Darbeci askerlerin belediye binasına toplu halde girmeleriyle başlayan görüntülerde, darbeci askerler askeri araçlarla Şehzadebaşı Caddesini trafiğe kapanması yer alıyor.

Darbeye karşı gelen vatandaşların toplandığı görüntülerde, askerlerin kurulan barikata yaklaşan 2 vatandaşın üzerine ateş açarak vurması güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Daha sonra bir askerin belediye binası girişindeki kolonların arkasına saklanarak vatandaşlara ateş açma anı kaydedildi.

Belediye binasını darbeci askerlerden kurtarmak için olay yerine Özel Harekat ekiplerinin gelerek darbeci askerlere ateş açmasıyla İBB binası girişinde bulunan askerlerin kaçarak binaya sığındıkları gözlendi.

DARBECİ ASKERLERİN LİNÇ EDİLMESİ ÖNLENDİ

Bazı darbeci askerlerin ise yolu kapattıkları askeri araçların başında gözaltına alınmaları görüntülendi. İBB binasına giren polis ekipleri darbeci askerlerin vatandaşlar tarafından linç edilmesini önlemek için bütün askerleri bir odaya sokması görüntülere yansıdı.

GARAJDA BULUNAN DOLAPTAN CEKET GİYİP, KRAVAT TAKTI

Bir rütbeli askerin ise İBB'nin garaj kısmında bulunan bir dolaptan üstüne ceket giyerek kravat takarak kaçması görüntülenirken aynı asker polis ekipleri tarafından ceketi ve kravatı çıkartmış halde gözaltına alınması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Darbe girişiminde bulunan askerlerin gözaltına alınarak minibüslere bindirilmesi görüntülendi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler