HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbeci Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya tutuklandı

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Konya'da yakalandıktan sonra İstanbul'a gönderilen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya tutuklandı.

Darbeci Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya tutuklandı

FETÖ / PDY'nin darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Konya'da yakalandıktan sonra İstanbul'a gönderilen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gazneli ve Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

HAKİMLİK TUTUKLANMALARINA KARAR VERDİ

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Nebi Gazneli ile Müslüm Kaya'nın 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

KONYA'DA FUHUŞ EVİNDE YAKALANMIŞLARDI

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından firari olarak aranan Gazneli ve Kaya, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’nde kiraladıkları evde yakalanmıştı. Şüpheliler, polis eşliğinde uçakla İstanbul’a gönderilmişti.

KÖPRÜ VE TAKSİM'DE ATEŞ AÇMA EMRİ VERDİLER

Darbeci iki subayın WhatsApp'ta oluşturduğu gruptaki yazışmaları da ortaya çıkmıştı. Mesajlarda Müslüm Kaya, darbe girişimini engellemeye çalışanlara müdahale için hava desteği isterken, Gazneli'nin de Boğaziçi Köprüsü'nde konuşlandırılan bazı er ve askeri öğrencileri silah ve mühimmatları almadıkları için azarladığı ileri sürülmüştü.

(DHA-AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler